Konkurencija za osvajanje ovogodišnje zlatne statue je velika! | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Konkurencija za osvajanje ovogodišnje zlatne statue je velika!

| Sanjalica | 0 komentara
Konkurencija za osvajanje ovogodišnje zlatne statue je velika!

I to sa razlogom! Veliki broj prevashodno kvalitetnih filmova je obeležio prethodnu godinu i početak ove, tako da verujemo da će borba za Oskara 2020 biti ljuta, ali – pravedna.

Film u koji polažemo velike nade

Neka ostvarenja koja su ušla u trku su nas i te kako iznenadila, a za neke smo od samog starta očekivali da je njihov primerak ove nagrade zagarantovan. Neki filmovi su naši favoriti, za koje zdušno navijamo, a drugi su zbog svoje specifične tematike i pratećih segmenata zasluženo u nominacijama. 92. dodela Oskara održaće se 9. februara, jer su organizatori odlučili da porane i preseku neizvesnost velikog broja fanova širom sveta.

Književni klasik u filmskoj adaptaciji

Da li je i Artur Flek jedan od vaših favorita koji će (sudeći prema kvotama svetskih kladioničara) osvojiti Oskara za najbolju mušku ulogu? Hoakin Finiks je definitivno film Džoker obojio novim tonovima jer sigurno ste se osećali neprijatno gledajući scene nasilja, ali možda je to i sa razlogom učinjeno, kako bismo se suočili sa stvarnim životom i problemima. Džoker je nominovan u čak 11 kategorija.

Prijatno iznenađenje barem za nas jeste i makedonski film “Zemlja meda“ koji je nominovan čak u dve kategorije: za najbolji strani dugometražni film i najbolji dokumentarac. Na taj način je upisan u istoriju svetske kinematografije kao prvo ostvarenje koje je dobilo baš ove dve nominacije.

Ostvarenje Bilo jednom u Holivudu Kventina Tarantina je takođe u trci u 10 kategorija, a s obzirom na to koje glumačke veličine je okupio, ni ne sumnjamo u njegov globalni uspeh. Pored ovih, južnokorejskom filmu “Parazit“ predviđaju velike rezultate. “Priča o braku(Marriage Story), “Male žene“ (Little Woman), “Jojo Rabbit“, “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ (Ford v Ferrari) i “Irac“ (The Irishman) su samo od nekih čija fantastična priča, scenario, glumci i ostali aspekti ih čine najboljima za 2019. godinu.

Ostvarenje koje je po svim parametrima uspešno

Jedan od velikih favorita koji ima čak 10 nominacija je film Sema Mendesa (Sam Mendes) 1917 koji se trenutno prikazuje u bioskopima širom Srbije. Fantastična priča (koja je zapravo i istinita) odvija se tokom Prvog svetskog rata i prati sudbinu dva vojnika koji moraju da prenesu bitnu poruku i to sve kroz užase stradanja i duboke rovove pune zamki. Ali, u njima tinja borba i odlučnost da svoj zadatak ispune do kraja.

 

 

 

 

Pre nego što odete u bioskop i zaista pogledate zbog čega ovo ostvarenje ima toliko nominacija, saznajte u nastavku samo bitne detalje ovog filma:

 

 

Izvori fotografija: wikipedia.com, pinterest.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap