On spada u „Top 100 živih genija“. Znate li zašto? | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On spada u „Top 100 živih genija“. Znate li zašto?

| Sanjalica | 0 komentara
On spada u „Top 100 živih genija“. Znate li zašto?

Zato što on pravi najlepšu filmsku muziku na svetu. I njegovo ime je Hans Cimer (Hans Zimmer). Jedan, jedini i neponovljivi.

Malo je epiteta koji će potvrditi njegovu genijalnost. Jer se njegova autentična priroda, lik i delo kriju u njegovoj muzici koja mu daje razlog da svakog dana ustaje i stvara. Stvara neku novu emociju, opisanu najlepšim notama o kojima nikada nismo ni sanjali da ćemo negde, nekad čuti. U poslednjih 25 godina, stvorio je muziku za preko 150 filmova, a bio je u trci za prestižnu nagradu Oskar više od 10 puta.

Kako je jednom prilikom istakao, sve što zna, naučio je sam. Kao jednim od najvažnijih kompozitora filmske muzike ikada, stvorio je reputaciju koju može malo ko da naruši. I sam danas pruža podršku mladim kolegama, preporučuje ih i daje predloge za još bolja umetnička dela koja će jednog dana biti nezaboravna.

Iako je bilo izazovno u jednom momentu, pokušali smo ovde da sažmemo pet najlepših muzičkih remek – dela iz njegovog opusa. Ovo je lični stav autorke, a ukoliko želite da dodate još neku kompoziciju, komentari ispod ovog teksta za vas su uvek otvoreni 😊

 

5. „Time“, naslovna tema filma „Inception“ (2010)

 

Jedan od komentara ispod ovog muzičkog videa koji glasi: „Oni su imali Mozarta, a mi imamo Hansa Cimera“. Nakon ovog filma, koji je po svim kriterijumima jedno pravo remek – delo, ne sumnjamo da su Kristofer Nolan i Hans Cimer najefikasnija formula za uspeh. Ova kompozicija, ukoliko se sluša uživo, predstavlja neobjašnjivo i neponovljivo muzičko iskustvo. Da li se slažete?

 

4. „Remember“, naslovna tema filma „The Lion King“ (2019)

 

Nema potrebe da se dodatno objašnjava značaj ove priče na odrastanje mnogih mališana, ali i kao podsetnik odraslima koliko je važno ostati svoj, hrabar i pravičan. Muzika iz ovog animiranog filma koji je bio u top 3 najgledanijih te 2019. godine je klasik koji se ne zaboravlja, a na nama je da uživamo u nečemu što će ostati u amanet mnogim generacijama.

 

3. „Tennessee“, naslovna tema filma „Pearl Harbor“ (2001)

 

Ova ratna romansa je ljubavna priča koja je na toliko nivoa kompleksna, a sve moguće životne momente upravo je svojim notama obojio Hans Cimer. Ljubavna tema koju je pokrio, prikazavši stanje glavnih protagonista vas tera da uživate u svakom kadru ovog američkog blokbastera. Da li vam se ponovo gleda?

 

2. „A way of life“, naslovna tema filma „The Last Samurai“ (2003)

Ovu numeru koja je toliko magična, možete slušati uz neki zalazak sunca ili dovoljno rano kako biste uživali u prvom srku kafe i pogledu na prirodu koji oduzima dah. Barem tako nama preporučujemo, jer je i sam film sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi snimljen u nestvarno lepim predelima Kine. A muzika je sama po sebi očaravajuća.

 

1. „Marry me“, jedna od temi filma „Pirati sa Kariba“ (2003)

 

I da, zaista mislimo da je ovo jedna od najlepših ljubavnih kompozicija snimljenih za potrebe filma. Priča između Elizabet i Džeka ostaće upamćena po različitim segmentima, ali muzika koju je Hans za te svrhe napravio nešto što u svojoj izvedbi zvuči veličanstveno i nezaboravno.

 

Šta biste vi još dodali na ovaj spisak?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap