Film: Openhajmer | Oppenheimer (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Oppenheimer

Openhajmer

Režija: Kristofer Nolan


Šta je zajedničko za Kristofera Nolana i Kilijana Marfija? Definitivno – dokazan uspeh.


Kada bismo krenuli sa retrospektivom svih bitnih i, posmatrano sa istorijske perspektive, krucijalnih dešavanja, shvatićemo koliko smo odmakli u izumima koji su na dobar ili loš način promenili svet. Na isti način možemo posmatrati i razvoj filmske industrije koja je po pitanju brojnih segmenata napredovala.

Upravo ćemo se uveriti u ovu činjenicu dolaskom novog ostvarenja velikog Kristofera Nolana pod nazivom Openhajmer i talentovanim Kilijanom Marfijem (Cillian Murphy) u glavnoj ulozi.

Jedna od zanimljivosti je da je Marfiju ovo prva glavna uloga u filmovima Kristofera Nolana, iako su njih dvojica već sarađivali pet puta. Ipak, život kreatora atomske bombe – Roberta J. Openhajmera prikazaće upravo ova glumačka zvezda i omiljeni protagonista serije – Birmingemska banda (Peaky Blinders). 

 

„Zamišljamo budućnost i naša zamišljanja nas užasavaju.“ – Robert J. Openhajmer

 

Ono što je revolucionarno za ovaj film jeste činjenica da je on sniman kombinacijom 65mm IMAX tehnologijom, uključujući, po prvi put ikada i IMAX crno-belu digitalnu fotografiju. Pored Kilijana, pojaviće se i druga, podjednako velika glumačka imena – Emili Blant (u ulozi Openhajmerove supruge), Met Dejmon (u ulozi generala Lezlija Džuniora), Robert Dauni Džunior, Emili Blant i Gari Oldman.

Kroz ovo intenzivno filmsko iskustvo upotpunjeno fantastičnim kadrovima u Nolanovom stilu, saznaćemo više o životu zagonetnog naučnika koji je promenio tok istorije na nebrojeno mnogo načina. Najviše je bio prepoznatljivom po radovima iz nuklearne fizike, a nakon završenog rata otvoreno se protivio izradi X-bombe. 

Ono što sve gledaoce interesuje jeste datum lansiranja filma, pa je tako svetska, a ujedno i domaća premijera zakazana za 20. jul. To svima nama daje dovoljno vremena da se podsetimo prethodnih (i veoma uspešnih) Nolanovih ostvarenja. Isto tako, pretražujući internet možete saznati i mnoštvo zanimljivih informacija o ovom neobičnom naučniku koji je svojim ne samo fizičkim otkrićima, već i načinom razmišljanja promenio poglede na brojne sfere ne samo nauke, već i života.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap