Džoker | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Joker

Džoker

Režija: Tod Filips


“Mislio sam da je moj život tragedija. Ali sada shvatam da je komedija.“


Već smo navikli da je 2019. godina postala krajnje neočekivana. Pogotovo po pitanju sedme umetnosti. Američka produkcija nas sve više pozitivno iznenađuje, sa ciljem ‘oživljavanja’ bezvremenih klasika. Tako je i u slučaju sa filmom Džoker (Joker). I naravno da je on asocijacija na Betmena i mračni Gotam koji u svojim ćoškovima krije neke od najjezivijih kriminalnih umova spremnih na sve.

Ovog puta, maestralni i jedan od najčudnijih holivudskih glumaca Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix) će predstaviti, u solo verziji, put od bezbrižnog klovna do jednog od najozloglašenijih filmskih i strip likova. Kako sam Hoakin kaže, uvek bira da prenese život problematičnih likova, i baš zbog njegove neobične prirode i talenta, ovom ostvarenju se predviđa veliki uspeh kod publike. Štaviše, brojni kritičari su ga već grupisali u trci za Oskara za najbolju mušku ulogu. Pored Hoakina, film ‘Džoker’ čine neverovatnim fenomenalni Robert de Niro i Zazi Bitz.

Artur Flik je od rođenja bio neobičan. Sanjajući da celog života ostane zapamćen kao stand up komičar, u društvu postaje predmet podsmevanja jer je na prvi pogled osobenjak sa krhkim mentalnim zdravljem. Takođe, uz samohranu majku Sofi, svakodnevne probleme lakše prevazilazi. Klovn Artur je negativno ostrašćen prema socijalnim razlikama i kapitalizmu, s ciljem da napravi razdor kao klovn kojeg su na početku svi maltretirali.

Bićete u prilici da pogledate i Arturovu neverovatnu fizičku transformaciju kao i unutrašnje lomove sa kojima se svakodnevno susreće. Štaviše, postavlja se pitanje, gde je Betmen u celoj ovoj priči? Kako se ističe u zvaničnom saopštenju, ovo je priča usmerena samo na njega – Džokera, čoveka koji je toliko individualan i poseban da je neophodno da shvatimo njegov karakter i postupke. Pa i sam Betmen ne bi postojao bez haotičnog Džokerovog smeha i njegovih poštapalica.

Na bioskopski repertoar u Srbiji film ‘Džoker’ stiže 10. oktobra, a verujemo da će svaki od 122 minuta ovog (već unapred) blokbastera predstavljati pravo uživanje. Obavezno nam javite utiske i ocenu Džokerove glume.

Da li će Hoakinova gluma nadmašiti maestralnost Džeka Nikolsona i Hita Ledžera, ostaje nam da vidimo početkom oktobra.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap