Bilo jednom... u Holivudu | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Once Upon a Time... in Hollywood

Bilo jednom… u Holivudu

Režija i scenario: Kventin Tarantino


Jedan od najcenjenijih reditelja okupio je velika glumačka imena, te je ovaj film bez konkurencije bio najzapaženiji tokom 2019. godine.


Film ‘Bilo jednom… u Holivudu’ je najavljen kao deveti film, prema mnogima najboljeg filmskog stavaroca današnjice, Kventina Tarantina. Posle četiri godine od njegovog poslednjeg ostvarenja Podlih osam (The Hateful Eight), dolazi nam priča o zlatnom dobu američke filmske industrije, a scenario kao i za većinu svojih filmova, potpisuje sam Tarantino. Kao što nas je već navikao, glumačka postava je predvođena vrhunskim glumcima.

Sada već daleke 1969 godine, jedan glumac i njegov kaskader odlučuju da potraže svoje mesto u gradu anđela, na najviše sanjanom mestu  uspeha mladih i neostvarenih glumaca, u Holivudu. Rik Dalton, nekadašnja zvezda vestern serije i njegov dubler i najbolji prijatelj Klif But, veteran iz rata u Vijetnamu, dolaziće u različita iskušenja tokom vrhunca „hipijevske“ ere Holivuda. Taj period biće nam prikazan i iz ugla Rikove nove komšinice, prelepe glumice Šeron Tejt. Pored nje, kroz film će prodefilovati još neke stvarne ličnosti kao što su Roman Polanski, Stiv Makvin i Brus Li.

Glavne likove tumače Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio), kao Dalton i Bred Pit (Brad Pit) u ulozi Klifa Buta. Pored njih, sjajnu glumačku postavu filma ‘Bilo jednom… u Holivudu’ popunjavaju Al Paćino, Margo Robi (Margot Robbie), kao i Tarantinovi omiljeni kaskaderi Kurt Rasel i Zoi Bel. S obzirom na dokazano umeće glavnog glumačkog tandema, teško nam je da poverujemo da ova dva talentovana glumca nisu uspela da se izbore sa svim zadacima koje im je zahtevni reditelj postavio. Sigurni smo da bi drugima teško pošlo za rukom da okupi ovakva imena kakva je okupio veliki Kventin Tarantino.

Da li je i ovog puta uspeo da ispriča neverovatnu priču koja će nas ostaviti bez daha, saznaćete ako posetite bioskop na otvorenom i pogledate film ‘Bilo jednom u… Holivudu’. U utorak 23. juna, delo najboljih filmskih umetnika današnjice će posle nekoliko odlaganja otvoriti ‘Drive In Bioskop’ na Adi!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Bilo jednom… u Holivudu

  1. Utisci pozitivni. Da sam naleteo na pola filma na tv-u odmah bih znao da se radi o Tarantinovom filmu. Totalno u njegovom stilu. Dikaprio i Pit odlični u svojim ulogama. Muzika u filmu me pogotovo oduševila. Sve u svemu, išao bih opet da ga pogledam : )

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap