Zašto seriju ''Alo! Alo!'' i dan-danas obožavamo? | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zašto seriju “Alo! Alo!“ i dan-danas obožavamo?

| Sanjalica | 0 komentara
Zašto seriju “Alo! Alo!“ i dan-danas obožavamo?

Zbog glavnog razloga – neusiljenog i iskrenog humora! I to je apsolutna činjenica. Ova planetarno popularna serija se emitovala kroz devet sezona i to punih deset godina. Snimana je u periodu od 1982. pa sve do 1992. godine. I tu nije bio kraj. Do dana današnjeg, “Alo! Alo!“ predstavlja epicentar dobrog i kvalitetnog smeha upotpunjenog sjajnom glumom i još boljom radnjom.

Izjave: “It is I – Leclerc“, “You stupid, woman“ i “Good morning“ na iskrivljenom francuskom su svima prepoznatljive i često citirane. Malo je poznato da je ovaj planetarno popularni sitkom zapravo nastao kao sarkastični odgovor na drugu britansku seriju – “Secret Army“ koja se emitovala u Velikoj Britaniji krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Ono što je, takođe, bitno jeste da se o svakom segmentu vodilo računa, a najviše o jeziku. Mnogi su mislili da serija kao takva ismejava Francuze (zbog večitog rivaliteta između njih i Engleza), a zapravo je istina drugačija – prisutna je obostrana parodija, kao i uticaj šala na Italijane, Nemce i sve one koji su bili te nesreće da na ovaj ili onaj način sudeluju u Drugom svetskom ratu.

Radnja se odigrava u malom i simpatičnom, francuskom gradu Nuvionu, kojeg su Nemci okupirali 1941. godine. U njemu se život vrti oko Gestapa, Francuskog pokreta otpora i omiljenog kafea meštana – Rene. Ovo mesto je voljeno upravo zbog njegovih posetilaca i stanara, vlasnika Renea, njegove žene Idit, ljubavnica, špijuna, svekrve i simpatija. Štaviše, okružen je pripadnicama lepšeg pola i uživa u tome.

Iako većina aktera nije sa nama, svakako su nam obeležili jedan period života. Jedna od lepih zanimljivosti je i ta da je Kim Hartman (koja je glumila neodoljivu Nemicu Helgu), svoju karijeru započela u “Beogradskom pozorištu“ u engleskom gradu Koventriju. Takođe, predmet koji je smatran kuriozitetom u seriji jeste i slika “Posrnula madona sa velikim dudama“ koja je 2007. godine prodata za neverovatnih 4.000 funti.

Svaki lik je specifičan, smešan i nama izuzetan. I baš zbog neverovatnih replika i čudnih situacija, ovoj seriji se i nakon 37 godina od prvog emitovanja od srca radujemo!

 

Izvori fotografija: Wikipedia.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap