Repertoar kod kuće | Sitkomi za sva vremena | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Repertoar kod kuće | Sitkomi za sva vremena

| Sanjalica | 0 komentara
Repertoar kod kuće | Sitkomi za sva vremena

Vreme u vaša četiri zida je samo vaše – da ga kreirate, obogatite i obojite onim sadržajem u kojem beskrajno uživate. Pogotovo ako će vas takav sadržaj do suza nasmejati ili skrenuti vam misli sa turobne svakodnevice. U vremenu kada instant zabava obuhvata sve veći broj nestandardnih formata, uvek se vraćamo onim klasicima koji su neprolazni.

Među njima jesu i planetarno popularni sitkomi, komedije koje nam i posle nekoliko decenija od prvog emitovanja izmame osmeh na lice, ušukaju nas i podsete da se lepota krije u sitnicama. U nastavku pogledajte predlog naših omiljenih serija u kojima možete uživati tokom kućnog odmora:

 

#1 ,,Prijateljiʻʻ (Friends), 1994 – 2004

 

Omiljena šestorka će uvek biti omiljena. Svim generacijama, bez izuzetka. Ros Geler, Monika Geler, Fibi Bufe, Džoi Tribijani, Rejčel Grin i Čendler Bing su likovi čijih se anegdota i smešnih situacija i dan-danas smejemo. Baš zbog toga što su njihove dogodovštine toliko realne našim životima, ova grupa prijatelja će uvek biti visoko kotirana u serijskom maratonu. Način na koji rešavaju probleme i podržavaju jedni druge je nešto čemu svako teži, a na nama je da uživamo u njihovim avanturama kad god nam je potreban nalet dobre energije i kvalitetnog humora.

 

#2 ,,Vesele sedamdeseteʻʻ (That ’70s Show), 1998 – 2006

Za ovaj fantastični američki sitkom vezuju se neprestani smeh i anegdote vredne daljeg prepričavanja. Smatra se jednom od najdužih serija emitovanih bez prestanka na kanalu Fox. Prati život Erika Formana i njegovih pet luckastih prijatelja. Svaki od njih je urnebesno smešan, čudan i pomalo svojstven vrednostima koje je tada zastupao. Život ne bi bio toliko sjajan kada ga svojim postojanjem ne bi obogatili roditelji, tradicionalno vaspitani trudeći se da ista takva uverenja prenesu potomcima. Savremeni problemi obojeni sa sve više socijalnim temama su na veoma poseban način obrađeni kroz ove epizode. I baš zbog toga je volimo!

 

#3,,Vil i Grejsʻʻ (Will & Grace), 1998 – 2006

 

Sve verne ljubitelje ove serije je obradovala vest da će nakon 11 godina od poslednje epizode ponovo startovati sa emitovanjem. I zaista se to desilo sredinom prošle godine. Međutim, zbog privatnih nesuglasica snimanje je prekinuto do daljnjeg, ali se uvek možemo radovati onom zdravom i sjajnom humoru koji su nam pričinjavali glavni junaci. Jedan advokat, jedna dekoraterka enterijera, jedna bogatašica i još jedan muškarac koji je školski primer hedoniste bivaju okupljeni pod vedrim nebom Njujorka, gradeći svoje karijere i boreći se sa unutrašnjim strahovima, problemima i sumnjama. Publika ih i nakon 20 godina sa istim oduševljenjem prati baš zbog neobjašnjive energije kojom isijavaju ispred kamera. I nadamo se da će tako ostati.

 

#4,,Alo! Alo!ʻʻ (‘Аllo Allo!), 1982 – 1992

 

I nakon 38 godina od prve emitovane epizode, ova serija iz britanske produkcije je jedan od nama omiljenih klasika. Do dana današnjeg, predstavlja epicentar dobrog i kvalitetnog smeha upotpunjenog sjajnom glumom i još boljom radnjom. Radnja se odigrava u malom i simpatičnom, francuskom gradu Nuvionu, kojeg su Nemci okupirali 1941. godine. U njemu se život vrti oko Gestapa, Francuskog pokreta otpora i omiljenog kafea meštana – Rene. Ovo mesto je voljeno upravo zbog njegovih posetilaca i stanara, vlasnika Renea, njegove žene Idit, ljubavnica, špijuna, svekrve i simpatija. Štaviše, okružen je pripadnicama lepšeg pola i uživa u tome. Svaka epizoda je jedinstvena i svaka sadrži onu dozu neusiljenog i lepog humora. Pa, šta poželeti više?

 

#5 ,,Seranoviʻʻ (Los Serrano), 2003 – 2008

 

Jedna od najpopularnijih i najgledanijih serija u španskoj kinematografiji. Srpske porodice su je izuzetno volele, baš zbog sličnosti između mentaliteta i čuvanja porodičnih vrednosti. Upravo ta toplina, snaga emocija koju svaki lik poseduje, kao i način na koji smo njihovu svakodnevicu proživljavali je nešto što ovaj sitkom visoko kotira na svim lestvicama. Neobična porodica i još smešnije situacije ćemo uvek sa zadovoljstvom gledati i zato je uvek svrstavamo u obavezan sadržaj kada želite da se opustite ispred malih ekrana.

 

Preporučite nam u nastavku i vaš omiljeni sitkom koji vas opušta u danima kada nam je potrebna razonoda i malo smeha. 🙂

 

Izvori fotografija:

wikipedia.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap