Repertoar kod kuće | Biblioteka na dohvat ruke | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Repertoar kod kuće | Biblioteka na dohvat ruke

| Sanjalica | 1 komentar
Digitalna Biblioteka grada Beograda Knjige

Vreme koje posvećujete samo sebi je najdragocenije. Na koji način ćete iskoristiti takvo vreme je samo do vas i vaših preferencija. Ljubitelji kulture svakako imaju mnoštvo opcija i to zaista sjajnih kada okolnosti nateraju da svoju dokolicu organizujemo u kućnim uslovima. Sadržaj je fantastičan, a na nama je da izaberemo onaj u kojem ćemo u tom momentu uživati.

Biblioteka grada Beograda je ovog puta na odličan način izašla u susret svim poštovaocima pisane reči. Naime, za radoznale genijalce i sve one koji obožavaju istoriju i njena dostignuća ova kulturna ustanova je omogućila besplatan pristup njihovoj Digitalnoj biblioteci u sklopu koje vam je dostupno preko 600 naslova monografija, periodike i starih geografskih karata koje se čuvaju u Posebnim fondovima.

Za sve ljubitelje neobičnih činjenica verovatno će obradovati prvi ilustrovani primerak magazina štampanog u srpskoj prestornici davne 1866. godine. Takođe, bićete upoznati i sa podacima kako je osnovana prva škola za devojčice, prva ogledna škola, a strasne obožavateljke mode će biti oduševljene stranicama Prvog srpskog novog metoda za krojenje muškog i ženskog odela, ali i stranicama luksuznog “Ilustrovanog vremena“. Digitalna biblioteka je izrađena na savremenoj platformi i omogućava odličnu preglednost i pretraživost građe na računarima i mobilnim uređajima.

 

Kako bi još više proširili ljubav prema čitanju, Biblioteka je raspisala konkurs u kojem mogu da učestvuju svi ljubitelji pisane reči ukoliko podele svoj omiljeni citat. Deset najkreativnijih odgovora biće nagrađeni besplatnom godišnjom članarinom u ovoj kulturnoj ustanovi. Konkurs traje do kraja marta ove godine. Još jedan razlog da uživate u ovakvim sadržajima, zar ne?

 

Još jedna lepa novost je i ta da je ova glavna gradska Biblioteka omogućila i besplatan online pristup bogatoj kolekciji od preko 100 najboljih svetskih dokumentarnih i kratkometražnih filmova za sve članove Biblioteke. Sve što treba da uradite jeste da pratite instrukcije sa stranice www.bgb.rs/index.php/awa i uživate u sadržaju koji će vam definitivno proširiti vidike i ljubav prema ovoj vrsti umetnosti.

 

#ostanikodkuće

 

Izvori fotografija:

Biblioteka grada Beograda (www.bgb.rs)

1 Komentar o “Repertoar kod kuće | Biblioteka na dohvat ruke

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap