Noć muzeja 2019: Omiljena subota u godini | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Noć muzeja 2019: Omiljena subota u godini

| Sanjalica | 0 komentara
Noć muzeja 2019: Omiljena subota u godini

Hiljade i hiljade zaljubljenika u kulturu će uskoro dočekati omiljenu subotu u godini! Ovogodišnja, 16. Noć muzeja će kao i prethodnih 15 godina biti događaj koji se ne sme propustiti.

Ovogodišnji slogan pod nazivom “Sloboda“ implicira na momenat stanja svesti koje je oduvek bilo ideja vodilja i inspiracija umetničkog sveta. Noć muzeja koja će ove godine početi u 16h i trajati sve do ponoći upravo govori o tome – o slobodi da biramo ono što nama prija, u čemu se dobro osećamo, a preko 200 dešavanja na 48 lokacija dovoljno govori o spremnosti da ovu subotu slavimo na naš, kulturan način. Radi lakšeg snalaženja i blizina lokacija, svi prostori su grupisani u sedam zona, a u zavisnosti od vaših afiniteta, programi su formirani u nekoliko tura: Savremena tura, Istorijska tura, Beograd sa stilom, Neispričane priče Noći muzeja, Dečja tura i Beograd za ljubitelje nauke, tehnologije i arhitekture. Dovoljno je spomenuti da vas očekuju sati poezije, postavke igračaka i neobičnih ogledala, izlet sa Noćnim šetačem, Lude note za Vespa pilote i još obilje fantastičnog sadržaja. Edukacija, zabava i ispunjenost – osećaji koji su nemerljivi u ovoj Noći. Pažljivo isplanirajte svoje vreme, a posebno se naoružajte dobrom energijom i raspoloženjem.

 

 

Da li znate koji bitan događaj se desio u proleće 1979. godine? I ko je kralj oslobodilac u delima likovnih umetnika? Sve to možete saznati u subotu, 18. maja.

 

Ulaznice za 16. Noć muzeja su u prodaji na svim Ticketvision prodajnim mestima širom zemlje. Pretprodajna cena iznosi 450 dinara, dok će u subotu, 18. maja cena biti 500 dinara.

Više detaljnih informacija možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu: www.nocmuzeja.rs dok ovogodišnji štampani Bilten možete preuzeti u prostorijama Turističke organizacije Beograda, u zgradi Biblioteke grada Beograda. Takođe, na promotivnom pultu u Knez Mihailovoj ulici, od 14. do 17. maja, kao i na dan manifestacije, 18. maja od 11h do 21h biće vam dostupni bedževi, program, kao i preporuke organizatora o sjajnim postavkama i neobičnim lokacijama.

Izvor fotografije: www.nocmuzeja.rs

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap