Šta spaja dušu, žvakaću gumu i Harija Potera? | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Šta spaja dušu, žvakaću gumu i Harija Potera?

| Sanjalica | 0 komentara
Šta spaja dušu, žvakaću gumu i Harija Potera?

Jedan odgovor: Muzika. Ovo su zapravo neki od najneobičnijih muzičkih pravaca potekla i kreirana od strane ljudske ruke, talenta i inspiracije. A priznaćete da je mašti samo nebo granica.

Sve razvijenija tehnologija, kao i ukusi ljubitelja muzike se vremenom menjaju, pa tako nastaju i novi muzički žanrovi kojima želimo da posvetimo ovaj tekst. A takvi novi pravci definitivno nose određenu poruku i imaju smisla ukoliko se dovoljno udubimo u njih. Dakle, uživajte:

 

#1 Wizard rock

 

Ili čarobnjački rok nije nikakva novost. Ili možda niste čuli za ovaj pravac? Bendovi koji su rokerskog usmerenja su istovremeno i ljubitelji pisane i filmske reči, ali najviše su posvećeni magičnom svetu čarobnjaka Harija Potera. Ova saga predstavlja ako ne najpoznatiju, onda među najpoznatijim pričama koja je ulepšala detinjstvo mnogim mališanima. A filmska muzika je neobjašnjiva, ali kroz rok obradu definitivno još lepša. Šta kažete?

 

 

#2 Bubblegum dance

 

Iliti žvakaća guma ples. Da li vam je ovo poznato? Ovaj danski pravac je kreiran s ciljem da publika uživa u trenutku, odnosno, da uživa u pomalo besmislenim rečima, sa detinjastom muzikom. Ali, ipak, zagrebete li ispod površine, shvatite da ovakve pesme imaju dublje značenje sa određenom porukom. Da li za vas ovo ima smisla?

 

 

 

#3 Soundtrack

 

Da, da, dobro ste pročitali. Muzičke pozadine naših omiljenih (pa i manje omiljenih filmova) daju draž svakom ostvarenju. Zapravo, daju mu dušu. Ova instrumentalna muzika (koja je u najvećem broju slučajeva bez reči) nosi emociju, štaviše svakom filmu pružaju posebnu notu. Među najtalentovanijim autorima uvrstićemo Hansa Zimmera-a, Ludovika Einaudija, kao i Jan Tjersan-a. Koji je vaš omiljeni kompozitor?

 

#4 Havajski rege

 

Ili popularno rečeno – Jawaiian. Havajski rege je ekstremno popularan, nastavši osamdesetih godina prošlog veka na Havajima, kombinujući lokalni zvuk sa regeom. Tople note i vrcavi zvuci uz koje možete opušteno igrati je nešto što je u svetu odavno prepoznatljivo.

 

#5 Duša duše

 

Soul je svima nama poznat. Potekao je sa afričkog i američkog kontinenta i predstavlja preteču mnogih, popularnih žanrova: hip hopa, funk-a i savremenog R&B-a. Lagana i topla, ova muzika je veoma voljena, pogotovo uzimajući u obzir da ovoj grupaciji pripadaju Marvin Gaye, Džejms Braun i Ejmi Vajnhaus.

 

 

Za koje muzičke pravce ste vi čuli, a koji su vas zainteresovali? Lepota muzike je u tome u što u njoj mogu uživati svi i što zaista predstavlja lek za dušu.

 

 

Izvor fotografije:

www.pixabay.com

 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap