Praznični filmovi koje je neophodno gledati svake godine u isto vreme | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Praznični filmovi koje je neophodno gledati svake godine u isto vreme

| Sanjalica | 0 komentara
Praznični filmovi koje je neophodno gledati svake godine u isto vreme

,,If you look for it, I’ve got a sneaky feeling you’ll find that love actually is all around.ʼʼ

 

O, da, praznični filmovi definitivno nam uveliko kucaju na vrata, a mi smo spremni da se umotamo u omiljeno ćebe, sa toplim napitkom, kokicama i ostvarenjima koja nam bez obzira na raspoloženje u kojem se nalazimo uvek izmame osmeh na lice.

Makar se neprestano i iznova reprizirali, nikada nam neće dosaditi. Zbog poruke koju nose, svaki od njih je jedinstven, lep i izaziva ona prijatna osećanja zbog kojih volimo zimu (makar većina nas). Izvucite toplo ćebence i pripremite se za filmski maraton u nastavku:

 

#1 Sam u kući (Home alone, 1990)

 

Ne postoji osoba koja ne obožava malog Kevina. Njegovu hrabrost i odlučnost da zaštiti kuću u kojoj živi sa porodicom, ne zaboravljajući činjenicu da su ga slučajno zaboravili na porodičnom putovanju je svima prepoznatljiva. Uvek će nam i posle 30 godiuna od prvog emitovanja izmamiti osmeh jer ćemo se iznova i iznova radovati zamkama koje je jedan mali dečak bio u stanju da smisli i nadmudri provalnike. Upotpunite to sve prazničnom atmosferom i eto idealnog recepta za porodičnu zabavu.

 

#2 U stvari ljubav (Love actually, 2013)

 

Svima je dobro poznata ona scena u kojoj zaljubljeni muškarac stoji sa ljubavnim porukama ispred vrata kuće u kojoj živi žena koju voli dajući joj do znanja da je u nju odavno zaljubljen. Štaviše, ova komedija predstavlja jedan od njaboljih novogodišnjih filmova svih vremena. Nekoliko tematskih priča čini ovaj film i svaku karakteriše neki oblik ljubavi. Zato ga toliko obožavamo.

 

 

#3 Igra sudbine (Serendipity, 2001)

 

Sara u Džonatan su dve osobe koje su se slučajno upoznale prilikom kupovine božićnih poklona. Ljubav na prvi pogled zaista postoji i u njihovom slučaju se to i dešava. Postavljaju zanimljivu igricu i ukoliko je pređu, biće suđeni jedno drugom. Od obične slučajnosti, sudbina se poigrava sa dvoje ljudi koje spaja izuzetna privlačnost i magija koju je teško objasniti. Ceo film će vas terati da navijate za njih dvoje koji su ipak srodne duše sa razlogom.

 

 

 

#4 Kako je Grinč ukrao Božić (How the Grinch stole Christmas, 2000)

 

Grinč Krampet je zeleno čudovište koje ne voli Božić. Osuđen zbog svog izgleda, ne voli stanovnike grada Huvil, koji sa druge strane uživaju organizujući božićnu proslavu. Revoltiran takvom situacijom, a u dogovoru sa svojim psom Maksom, odlučuje da ukrade Božić stanovnicima ovog grada i ponese sa sobom sve poklone, ukrase, jelke i raspoloženje koje ovaj praznik čini lepim.

 

 

 

 

 

 

#5 Polar ekspres (The Polar Express, 2004)

 

Postoje i ona deca koja ne veruju u praznične čarolije, a za njihov problem postoji rešenje u vidu specijalnog voza koji prevozi svu “nevaljalu“ decu na Severni pol kako bi se zaista uverila da Deda Mraz i njegovi pomoćnici postoje. U tome im pomaže mudri kondukter i par neobičnih gostiju, a čitav animirani film je omiljen svim generacijama zbog svoje priče i lepe energije koju prenosi.

 

 

Izvori fotografija: Wikipedia.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap