Filmski maraton | U stvari ljubav | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Filmski maraton | U stvari ljubav

| Sanjalica | 0 komentara
Filmski maraton | U stvari ljubav

Etiketiran kao praznični film, upravo je suprotno od toga. Ovaj već sada kultni blokbaster iz 2003. godine sigurno se nalazi na svačijoj listi omiljenih filmova koji se mogu gledati u bilo kojem periodu, raspoloženju ili dešavanju. Pomalo i potcenjen, zapravo je remek-delo koje budi na promene i shvatanje života darom. U stvari ljubav (Love Actually) ne može biti dosadan, staromodan ili besmislen. On je podsetnik na onaj period kada nastupe hladni, kišni dani, a unutra nas greju omiljeno ćebe, napitak i potreba da iznova uživamo u scenama koje su širom planete – antologijske.

Jedna od najlepših filmskih scena ikada

Setite se samo onog momenta kada je zaljubljeni momak pokucao na vrata devojke koju voli, a kojoj ne sme to da kaže, već joj je kroz simpatične poruke ispisane na kartonu objasnio da iako ne mogu biti zajedno, uvek će deo njegovog srca pripadati njoj. I sve je to propraćeno već sada prepoznatljivom numerom Too Lost In You, britanske pop grupe Sugababes.

U centru zbivanja je nekoliko priča, koje su možda a prvi pogled sasvim prosečne, ali zapravo kriju neku lepšu, manje lepu, tužnu, duhovitu i tešku istinu. I svaki akter je vanserijski izneo svoju ulogu. Počevši od genijalnog Alana Rikmana (bez obzira što se proslavio u ulozi hogvortskog Severusa Snejpa), Kire Najtli, Lijama Nisona, Hju Granta, Eme Tompson, Kolina Ferta, Endrjua Linkolna, Bila Najhija i ostalih već sada proslavljenih protagonista.

Kombinacija drame, komedije i romantike, film je usredsređen na odvojene porodične priče, ali čiji su akteri na neki način povezani. I nekako se svako od nas pronalazi u njima. Svako od njih prolazi kroz svoje sumnje, strahove i suočava se sa unutrašnjim borbama koje niko ne vidi. Tokom cela dva sata shvatićete da svaka porodica i svaki odnos funkcioniše na poseban način. I da je svaki odnos toliko složen, a istovremeno toliko jednostavan za razumevanje. Feel-good ostvarenje koje je kreirano sa merom, ali dovoljno fantastično da vam izazove bujice suza i salvu smeha. A u tome je njegova čar, zar ne?

Koja priča iz ovog filma vam je omiljena? I zbog čega? Nadamo se da ćete nakon čitanja ovog teksta iskoristiti slobodno vreme upravo za gledanje ovog kultnog dela. Uživajte!

 

 

Izvori fotografija:

www.wikipedia.org

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap