Filmski maraton | Dobri Vil Hanting | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Filmski maraton | Dobri Vil Hanting

| Sanjalica | 0 komentara
Filmski maraton | Dobri Vil Hanting
Omiljeni filmski tandem

Reći za neki film da je dobar samo po sebi može zvučati kao generalni kompliment za bilo koji žanr i priču koju sa sobom nosi. Međutim, reći za neki film da je bezvremen zaslužuju samo odabrani, koji su od prvog prikazivanja stekli status antologijskih. Dobri Vil Hanting (Good Will Hunting) iz 1997. godine će uvek nositi taj epitet.

Ovo ostvarenje bez ikakve lažne skromnosti zaslužuje da postoji kroz vreme, prostor i nacije. Obožavan je od strane svih generacija, a u prilog tome govore i citati koji se dan-danas spominju, u bilo kojoj životnoj situaciji. Od prvog kadra, bićete omađijani svakom scenom, svakim dijalogom i svakom emocijom. I ovo zaista govorimo bez ikakve lažne skromnosti. Zasluženo je osvojio dva Oskara i više od 90 renomiranih nagrada i priznanja.

 

„Nije važno da li je momak savršen ili je devojka savršena, sve dok su savršeni jedno za drugo.“ – Robin Vilijams

 

Klasik za sva vremena

Film prikazuje nekoliko segmenata i bitnih celina u kojima detaljno upoznajemo Vila, momka koji zbog vanserijske inteligencije, ali premalo potencijala da to prirodno urođeno znanje iskoristi, postaje grub, odbojan i dovoljno samostalan da se pobrine za svoju egzistenciju. Međutim, spletom zanimljivih okolnosti, dospeva na terapiju kod neverovatnog Šona, čoveka koji je propatio, ali želi da živi svoje snove (u čemu mu Vil indirektno pomaže). Ovi sjajni dijalozi između dva glavna lika se prostiru gotovo kroz ceo film, a naročito je obožavan od strane velikog broja stručnjaka iz psihologije i psihoterapije. Bilo bi šteta kada bismo vam otkrivali detalje ovog filma, a da vam ne poželimo da ne uživate u njemu. Robin Vilijams, Met Dejmon i Ben Aflek su samo delić vrhunske ekipe koja je celu svoju dušu unela u ovaj klasik. Koga vi puštate u vaše male, čudne svetove? Da li su savršene nesavršenosti ono što nas čini savršenima? Ovo su pitanja koja se konstantno prepliću, a mogu se dobiti različiti i izuzetno poučni odgovori.

Još niste pogledali ovo ostvarenje? Učinite to ukoliko odmah i podsetite se jedne lepe činjenice: biti dobar čovek je danas vrlina. Bez obzira na godine, zanimanje, boju kože i socijalni status. Zahvaljujući ovakvim filmovima sedma umetnost će uvek biti na pijedestalu kulturnog stvaralaštva.

 

 

Izvori fotografija:

www.wikipedia.com

www.imdb.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap