Filmski maraton | Mostovi okruga Medison | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Filmski maraton | Mostovi okruga Medison

| Sanjalica | 0 komentara
Filmski maraton | Mostovi okruga Medison

Romantika nikada neće izaći iz mode. I to vam sa sigurnošću tvrdimo. Dokaz tome jesu vanserijske knjige praćene isto tako antologijskim filmovima. Kao što je ostvarenje Mostovi okruga Medison. Kada bismo krenuli da pričamo i pišemo o ovom klasiku, ne bismo stali. Jer toliko emocija nosi sa sobom. Da je Robert Džejms Voler znao da će njegova priča i danas biti popularna, sigurno bi napisao nastavak. A ovako – beskrajno smo mu zahvalni što nam je pružio nadu da se prava ljubav nalazi tu, negde u svom obliku, čekajući odgovarajuću priliku da se pojavi.

Na ljubavnu priču Roberta Kinkejda i Frančeske Džonson niko ne može da ostane ravnodušan. Jednostavna, neočekivana i prelepa u svojoj formi i obliku. Knjiga koja je obavezna na vašoj polici, a film na listi za gledanje. Nežne i iskrene emocije, topli i prijatni dijalozi. Klint Istvud (Clint Eastwood) i Meril Strip (Meryl Streep) su ovo maestralno ekranizovali, toliko dobro da ćete biti začuđeni kako se film toliko brzo završio, a da jedva čekate ponovo da ga pogledate.

 

“I čoveče, plakao je dok je pričao. Plakao je krupnim suzama one vrste kada starac plače, one vrste koju saksofon treba da odsvira. Tako sam razmišljao o jačini tog što su on i ta žena imali. Samo tako stojim, negde u sumrak, teram stari saks da jeca, i sviram pesmu za čoveka po imenu Robert Kinkejd i za ženu koju je zvao Frančeska.“

 

Način na koji će se jedan fotograf u potrazi za neobičnim mostom i domaćica iz ruralnog područja zavoleti je fantastičan. I sigurno će se prepričavati. Izvrsnost ovog klasika koji je doveo do osvajanja preko 20 renomiranih priznanja i nagrada, a Klinta i Meril proglasio kao omiljeni romantični, filmski par.

Ako ste davno gledali ovaj film – uradite to ponovo, a ako niste – uradite to odmah. Klasik koji se ne propušta. Evo malo podsećanja u nastavku:

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap