Umetnost na influenserski način | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Umetnost na influenserski način

| Sanjalica | 0 komentara
Umetnost na influenserski način

Kreativnost ne poznaje granice. Pa čak i onda kada mislimo da nam je motivacija za stvaranjem na najnižem mogućem nivou. Međutim, inspiracija nikada ne manjka kada je u pitanju umetnost.

Jedna je Frida Kalo

Postoji to manje-više rasprostranjeno mišljenje da influenserima kao takvima opada popularnost, upravo zbog potenciranja nekog nerealnog sveta i momenta reklamiranja proizvoda i usluga koji inače nisu dostupni običnim “smrtnicima“.

 

A šta ako vam kažemo da ovakvi brend ambasadori ipak mogu da ponude fantastičan i prevashodno edukativan sadržaj?

Neko ih na društvenim mrežama prati zbog i te kako zanimljivih putovanja, neko zbog istorijskih momenata, a neko zbog proste činjenice da su zabavni na svoj način.

Jedan portugalski umetnik koji se krije iza originalnog nadimka Untitled.Save je uspeo da nju opiše na nov, neobičan i predivan način. Naime, on je poznate ličnosti “modernizovao“ i prikazao ih kroz svakodnevni život influensera. Fotografije su krajnje originalne, zanimljive i podjednako očaravajuće, jer je većinu umetnika stavio u nekoliko tipičnih scena i aktivnosti koje su svima prepoznatljive. Bilo da osobenjak i nama drag Salvador Dali sa prepoznatljivim brkovima stoji ispred predivnog, kultnog plavog zida u gradiću Porto; bilo da Frida Kalo sedi na tronu kao jedna jedina Kraljica Juga; bilo da nama omiljena Monaliza prolazi kroz tipične, lifestyle faze poput slikanja omiljenog espresa u kafiću ili kupovine retro ploča; bilo da Vinsent Van Gog uživa na moderan način u svojim Suncokretima – ovakav vid izražavanja umetnosti ne možete ignorisati. Književni, pevački i glumački idoli su postali popularniji i cenjeniji zahvaljujući ideji ovakvog jednog profila, što je ujedno i njegov cilj. Nakon ovoga, verovatno ćete poželeti da saznate više o životu i radu Gustava Klimta, o teškoj sudbini Fride Kalo, o neobičnoj karijeri Merilin Monro ili o filmskom putešestviju Endija Vorhola.

Ne možete ga ne voleti

Instagram nije samo namenjen pukom lajkovanju ružičastih blogerskih života, niti gubljenju slobodnog vremena. Ova društvena mreža može biti izuzetno korisna i zanimljiva, ukoliko je usmerena ka lepom i nesvakidašnjem.

 

Više o samom umetničkom projektu možete pronaći na njegovom zvaničnom Instagram profilu: https://www.instagram.com/untitled.save/

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap