Film: Zvanična konkurencija | (Competencia oficial 2021) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Competencia oficial

Zvanična konkurencija

Režija: Gaston Duprat i Marijano Kon


Spremite se za jednu od najboljih špansku komediju u poslednjih 20 godina.


Evropska kinematografija uspeva da svoj kvalitet podigne na nekoliko lestvica više naspram ostvarenja na koja smo već navikli iz drugih delova sveta. Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje FEST-a ostaće upamćeno po fantastičnim filmovima koji su uspeli da nam izmame osmeh, rasplaču i nateraju da razmislimo o našim postupcima.

U ovu prvu kategoriju definitivno spada i špansko ostvarenje pod nazivom Zvanična konkurencija (Competencia Oficial) u režiji Gastona Duprata i Marijana Kona, i sa zvezdama svetske kinematografije – Penelope Kruz, Antoniom Banderasom i Oskarom Martinezom.

Ova dvosatna komedija izmamila je brojne pozitivne utiske i komentare o sve značajnijem uticaju evropske baštine na kulturu pojedinaca. Od prvog kadra bićete uvučeni u priču koju je lako pratiti, a čiji su dijalozi spontani i duhoviti. U centru zbivanja je trojac koji pokušava da na anonimnoj lokaciji snimi najveći film u istoriji i to po zahtevu preduzetnika milijardera koji želi samo najbolje.

U tu svrhu, on unajmljuje poznatu rediteljku Lolu Kuevas (Penelope Kruz) koja će zahvaljujući svom talentu i urođenoj sposobnosti za pregovaranje pokušati da istera do kraja ovaj ambiciozni projekat. Ali na njen, poseban način. U tome će joj značajno otežati i dve ličnosti koje će se pojaviti u filmu – holivudski srcelomac Feliks Rivero (Antonio Banderas) i pozorišni glumac Ivan Tores (Oskar Martinez). Iako su najbolji prijatelji, njihov ujedno i najveći neprijatelj je njihov ego koji ih sprečava da vide lepšu stranu avanture u kojoj su se našli.

Lola ima težak zadatak, a to je da zadovolji zahteve obe strane i zajedno sa njima prolazi kroz različita ekscentrična iskušenja. Međutim, njihovi dijalozi su krajnje specifični, ali i poučni ukoliko zaista obratite pažnju na to o čemu govore. U tome je i čar ovakvih filmova u kojima publika voli da uživa, a ujedno i da razgali svoju svakodnevicu. 

Film ‘Zvanična konkurencija’ je na bioskopskom repertoaru domaćih bioskopa od 7.aprila.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap