FEST 2022, 25. februar - 6. mart | Repertoar filmova
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
50. Međunarodni filmski festival

FEST 2022


Filmski jubilej koji smo jedva čekali.


Srpska tradicija po pitanju održavanja kulturnih manifestacija je neupitna. Navikli da ćemo u određenom vremenskom periodu uživati u takvom tematskom sadržaju. Ono po čemu će 2022. godina biti obeležena jeste jubilarno 50. izdanje FEST-a pod sloganom ‘Novi hrabri svet’ koji će se održati u periodu od 25. februara do 6. marta.

Za ovo monumentalno izdanje, pripremljena su isto tako velika iznenađenja. S obzirom na to da je slogan prvog Festa održanog davne 1971. godine bio ‘Hrabri novi svet’ ovog puta se uz malu igru reči podsećamo svih onih osobenosti i kvaliteta ovog kultnog dešavanja. S ciljem da se u postojećim epidemiološkim uslovima održi u svom izvornom terminu (februar/mart), za ovo izdanje pripremljene su sjajne projekcije.

Program Fest 2022

Kao što zvanični naziv festivala kaže, Međunarodni filmski festival FEST 2022 biće sproveden u velikom stilu. U produkciji Centra beogradskih festivala (CEBEF), biće prikazano preko 400 projekcija u 12 bioskopskih sala. U sklopu 6 programskih celina, 420 projekcija i 88 celovečernjih celina, biće prikazana i dva kratka filma, a gledaoci će moći premijerno da pogledaju prve dve epizode druge sezone serije ‘Klan’. 

Ono što većinu najviše interesuje jeste ko će biti u prilici da osvoji glavnu nagradu ‘Beogradski pobednik’, a u toj trci će biti čak 20 filmova iz Nemačke, Francuske, SAD, Rusije, Rumunije, Italije, Grčke, Poljske, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. U fokusu među autorima čiji će se filmovi prikazivati jesu Pedro Almodovar, Pol Šrejder, Gaspar Noe, Žak Odijar, Ursula Mejer, Fransoa Ozon, Stefan Arsenijević, braća Dinočenco i mnogi drugi.

Cene ulaznica će i dalje ostati simboličnog iznosa, od 300 do 500 dinara, a u prodaji su od 4. februara na blagajnama dvorana u kojima se filmovi prikazuju, kao i putem Tickets servisa. Filmovi u okviru FEST 2022 će se prikazivati u Domu Omladine Beograda, Dvorani Kulturnog Centra Beograda, Kombank Dvorani, Jugoslovenskoj Kinoteci i Cineplexx bioskopima.

Kojoj projekciji se vi najviše radujete?

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap