Jugoslovenska Kinoteka u februaru | Velikani svetskog filma
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Velikani svetskog filma

Kinoteka u februaru


Zimski repertoar za kompletan filmski ugođaj.


Sedma umetnost je toliko kompleksna, a opet toliko sjajna u svom postojanju. Sa godinama, menjaju nam se afiniteti i ukusi i to prevashodno zavisi od toga šta je trenutno aktuelno u filmskom svetu, a najviše – šta nam u tom trenutku najviše prija kako bi nam svakodnevica bila što lepša i mirnija. Jugoslovenska kinoteka, kao jedan od stubova i čuvara srpske filmske umetnosti se trudi da svakog meseca svoj program učini svima dostupnim i zanimljivim. Zato će najkraći mesec u godini biti obojen posebnim repertoarom

Ono na šta su organizatori posebno ponosni jeste održavanje Dečjeg filmskog matinea u njihovim prostorijama, u kojima će besplatne projekcije za najmlađu publiku u sali ‘Makavejev’ počinjati u podne. A posebno prikazivanje jednog od nama omiljenih srpskih filmova ‘Orlovi rano lete’ iz 1966. godine, u režiji Soje Jovanović koja je sa Nenadom Jovičićem adaptirala istoimeni roman Branka Ćopića. Prikazujući život male grupice dečaka iz sela pod Grmečom, otkrivamo kako njihova hrabrost dobija na snazi kada im rat pokuca na vrata. 

Ono što je našoj generaciji detinjstvo posebno obeležilo jesu i dobro poznata ostvarenja velikog srpskog reditelja Zdravka Šotre, pa ćemo imati prilike da se još jednom podsetimo Zone Zamfirove, Šeste brzine i njegovih drugih hitova. Ipak, ceo februarski ciklus je posvećen divi italijanskog filma – Đini Lolobriđidi. Izabrano je osam njenih filmova koji su joj doneli internacionalnu slavu – ‘Hleb, ljubav i mašta’, ‘Nevernice’, ‘Dobro veče, gospođo Kembel’ i ostali.

Takođe, možete se i podsetiti nekih od pomalo zaboravljenih bisera sedme umetnosti – ‘Diskretni šarm buržoazije’ Luisa Bunjuela, ‘Ajkula’ Stivena Speelberga i ‘XX vek’ Bernarda Bertolučija. Dobra vest je i ta da će se jedan deo programa sa ovogodišnjeg FEST-a prikazivati u prostorijama Kinoteke.

Cene ulaznica za program Februar u Kinoteci se kreću u nekoliko kategorija – 200, 300, 350 i 500 dinara i možete ih nabaviti na blagajni u Uzun Mirkovoj 1.

Da li ste spremni? Uživajte u gledanju.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap