FEST 2023 | 51. međunarodni filmski festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
51. međunarodni filmski festival

FEST 2023


Tradicija kojoj se svake godine posebno radujemo.


Obično početkom jedne kalendarske godine sumiramo sve ono dobro što smo kulturno iskusili prethodne i sve ono što nas kvalitetno čeka narednih 365 dana. Posebno iščekujemo mesec februar kada nas organizatori najpopularnijeg domaćeg (i međunarodnog) filmskog festivala oduševe novim programom. FEST, u svom 51. ruhu će trajati od 24. februara do 5. marta sa fantastičnim repertoarom kojeg ne smete propustiti.

Šta je ono što FEST toliko dugo decenija čini održivim i vrednim uživanja? Upravo selekcija ostvarenja koja po određenim kriterijumima (a to su kriterijumi gledalaca) ovu manifestaciju održavaju respektabilnom u skoro svakom kutku Srbije, regiona i sveta. Pogotovo filmskog. Organizatori su marljivo radili i birali sve ono po čemu ćemo pamtiti novu ediciju pod sloganom „Strast života“, a to je čak 113 filmova iz 39 zemalja, kao i šest beogradskih lokacija u kojima možete pogledati željena ostvarenja – mts Dvorana, Dom omladine, Jugoslovenska kinoteka, Dvorana kulturnog centra, Cineplexx Ušće i Cineplexx Galerija. 

I upravo će tog petka, 24. februara u mts Dvorani FEST 2023 svečano biti otvoren premijerom francuskog filma Zločin je moj reditelja Fransoe Ozona. Međutim, sam program je izuzetno raznovrstan i vredan gledanja. Ono na šta se ove godine stavlja akcenat jesu kandidati za najprestižniju nagradu Oskar, čak njih sedam, među kojima su: ‘Razgovori žena’, ‘Tar’, ‘Imperija svetlosti’, ‘Sva lepota i krvoproliće’, ‘Marsel školjka u cipelama’ i ‘EO’.

Takođe, u sklopu sedam programskih celina i 107 premijera, izdvojiće se i srpska ostvarenja. Srbiju će, naime, predstavljati i film Nine Ognjanović ‘Ovuda će proći put’ koji je svetsku premijeru imao na 29. Slemdens festivalu u Park Sitiju, gde je osvojio nagradu publike i specijalno priznanje žirija. Zatim, tu je i slovenačno-hrvatska-srpska koprodukcija pod nazivom „Probudi me“ Marka Šantića tokom kojeg se prati život protagonista nakon amnezije. Kompletan program FEST 2023 možete pronaći klikom na link.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko katagorija i iznose 300, 350 i 500 dinara. Možete ih nabaviti na blagajnama gde se programi održavaju, kao i putem zvaničnog sajta Tickets servisa.

Da li ste spremili vaš izabrani repertoar za ovo 51. izdanje FEST-a?

 

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap