Cuker Laza - Živojin Petrović | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Živojin Petrović

Cuker Laza


Komično i dirljivo, a istovremeno i poučno štivo.


Knjige su naši omiljeni saputnici u teškim i neizvesnim vremenima. Štaviše, dobra knjiga nas navodi da preispitamo svoja razmišljanja i stavove koji su možda bili pogrešni, ali smo na vreme shvatili da je sve u redu ako i te greške prihvatimo kao deo našeg ličnog rasta. Svaka dobra knjiga učini da se čitalac oseti kako ništa više nije isto i da se odjednom, i u nama i oko nas, promenio ceo svet.

Sa romanom Cuker Laza sjajnog Živojina Žike Petrovića dobićemo i te kako zanimljive uvide u živote pojedinih, autentičnih ličnosti. Da li ste spremni za malo duhovite proze?

Kažu da je on bio najšašaviji bogataš Srbije s početkom 20. veka. On je bio dobrodušan, vrcav, darežljiv i neodoljiv svima. Pravi šećer, jedan od retkih srpskih milionera koji je spletom srećnih okolnosti dobio stričevo bogatstvo i ostao zapamćen kao jedan od retkih kojeg nisu potresle tadašnje političke okolnosti, štaviše – živeo je i uživao najbolje što je umeo. On je Mihail Kurtović, svima poznat i kao Cuker Laza, čije su neverovatne dogodovštine opisane u najnovijoj knjizi Žike Petrovića.

 

„Ne biti dobar ni za šta rđavo je, a biti dobar za sve još je gore. Najbolje je držati se zlatne sredine.“, citat iz knjige

 

Ono što se može pronaći među utiscima čitalaca jeste upravo momenat da je ovo zanimljivo, dinamično i toplo dočarano štivo, donoseći duh vremena u kojem se verno opisuju sva relevantna dešavanja. Čitajući o dogodovštinama Cukera Laze, i vi ćete se osećati kao da prolazite kroz specifičnu pustolovinu, koja je bazirana na činjenicama.

Ukoliko i vi želite da svoju kućnu biblioteku obogatite ovim naslovima, ne libite se da posetite najbližu Laguna ili Delfi knjižaru. Na raspolaganju su vam i zvanični sajtovi putem kojih knjigu možete po sniženoj ceni.

Prenesite nam utiske nakon čitanja ove vickaste komedije, sa elementima potresne drame. Jer svaka knjiga, pa i ova, nosi u sebi emociju koja se može na različite načine tumačiti od strane čitalaca.

 

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap