Uznemireni ljudi - Fredrik Bakman | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Fredrik Bakman

Uznemireni ljudi


Najčitaniji strani pisac u Srbiji nas je ponovo iznenadio!


Ne postoji lepši trenutak od onog u kojem u svojoj maloj oazi mira uzimate omiljenu knjigu i prepuštate se svetu mašte koji ne zna za vreme i prostor. Ti momenti su toliko dragoceni, da postaju sve ređi i ređi, a samo pravi knjigoljupci znaju da cene takve “sitnice“. Svet književnosti je definitivno ispunjen galaksijama koje samo mi kreiramo, a na takvim putovanjima učimo, smejemo se i bolje razumemo pojave u nama i oko nas.

Koji su vaši omiljeni pisci koji su dotakli onu vašu specifičnu “žicu“? Da li ste zbog njih ostajali kasno u noć i uživali u stranicama koje su vas lansirali u beskrajne dimenzije ljubavi i radosti? U Srbiji jedan od takvih književnika je definitivno Fredrik Bakman, čovek koji je dobrodošao u svačiji dom.

Ovog puta, uspeo je da obraduje sve ljubitelje novom knjigom, šestom po redu – Uznemireni ljudi. Voleli ste mrguda Uvea, ratobornu Baku, dragu Brit-Mari, kao i junake iz pretposlednje dve knjige Poslednja prilika i Put do kuće svakog jutra sve je duži, a ova će vas sigurno nasmejati do suza. Njegovi romani su smešni, dirljivi i neobični. Odišu hrabrošću i životnim lekcijama koje je nemoguće zaboraviti. Sve to čitaocima može da izazove ovakve emocije:

„Dragi Fredriče Bakmane, volim te, ali na potpuno platonski način. Ali svakako želim da te zagrlim. Jer način na koji pišeš je tako… zabavan. Topao. Ljudski. I čini me srećnom. I tužnom. Šmrkćem od smeha. I taj osećaj da negde postoji neko ko razume trenutno ljudsko stanje.“

U ludoj komediji ‘Uznemireni ljudi’, u centru zbivanja je pljačka. I to ne bilo kakva. Već ona u kojoj na prvi pogled sve deluje izrežirano, ali sve je zapravo drugačije. Kako autor kaže, ovo je priča o idiotima. Ćaknutim ljudima koji se bore sa svojim dilemama, strahovima, sećanjima i kajanjima. I svako krije svoju bol, bez obzira ko ju je prouzrokovao.

Svoj primerak knjige ‘Uznemireni ljudi’ možete nabaviti u svim Laguna knjižarama širom Srbije po ceni od 1099 dinara, a na raspolaganju vam je i njihov zvanični sajt.

Da li je i ovog puta Fredrik Bakman uspeo da vas razneži, rasplače i zasmeje u isto vreme?

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap