Predstava: Trpele | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Milena Depolo i Boban Skerlić

Trpele

Režija: Boban Skerlić


Pozorište leti, što da ne?


Kultura nije na pauzi bez obzira što nas je novonastala zdravstvena situacija primorala da na neko vreme ostanemo u udobnosti naših domova. Proleće smo dočekali spremni na trenutnu kulturnu izolaciju, međutim ovo leto i te kako obećava! U susret sunčanom periodu i velikoj želji ljubitelja umetnosti da se vrate normalnim tokovima, Grad Beograd je u saradnji sa brojim pozorišnim institucijama organizovao Beogradsku letnju scenu koja će trajati mesec dana, od 25. juna do 20. jula.

Pod otvorenim nebom, brojne pozorišne trupe ne samo iz prestonice, već i gostujuće iz drugih gradova će pred publikom izvoditi neke od najlepših i najtraženijih komada. Beogradsko dramsko pozorište se, između ostalog, priključilo ovoj letnjoj manifestaciji i to sa predstavom – Trpele. Sedam fantastičnih žena će 27. i 28. juna sa početkom od 21 čas prikazati nešto o čemu se ćuti, a svesno se zna.

U režiji Bobana Skerlića, ovaj dramski komad je nastao na osnovu prikupljenog dokumentarnog materijala – ispovesti žena koje su bile žrtve nasilja. Dunja, Jagoda, Kupina, Malina, Nerandža, Grozda i Višnja su imena koja ćete teško zaboraviti. One su svedoci nemilih događaja, patnje i strahova. Njihova sudbina dotiče mnoge i nakon završetka predstave ostaćete dugo pod utiskom. Osnova i kao inspiracija poslužili su odlomci intervjua žena koje se etiketiraju kao hrabre, neustrašive i borbene.

Ovu predstavu je od premijernog izvođenja 2013. godine odgledalo preko 20 hiljada gledalaca, a zbog bolne teme i pozitivnih komentara, pokupila je renomirana priznanja: nekoliko Sterijinih nagrada, Specijalnu nagradu za društveni angažman kao i festivalska priznanja za najbolju dramu. U predstavi ‘Trpele’ glume neverovatne Milica Zarić, Danica Ristovski, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milena Pavlović Čučilović.

Jedinstvena ulaznica za tašmajdansku scenu iznosi 500 dinara. Možete je nabaviti na blagajnama matičnog pozorišta, na zvaničnom sajtu Tickets.rs servisa ili na njihovim prodajnim mestima širom Srbije. 

Javite nam utiske. Sigurni smo da posle predstave ‘Trpele’ nećete ostati ravnodušni.

Trpele (bdp.rs)
Trpele (bdp.rs)
Trpele (bdp.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

03

oktobar

Prepoučujemo

04

jul

Prepoučujemo

26

jun

Prijavi se na newsletter

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap