Film: Anatomija pada | Anatomy of Fall | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Anatomy of Fall

Anatomija pada

Režija: Žistin Trije


Šta kada život u braku ipak nije savršena bajka?


Film koji na prvi pogled ne odaje utisak nekog naročitog blokbastera, a zapravo predstavlja izuzetno, pozitivno iznenađenje za sve nas. Tako je u slučaju francuskog, već sada priznatog i višestruko nagrađivanog ostvarenja Anatomija pada.

Dvoipočasovna drama sa elementima trilera i autofikcije je nagrađivana brojnim evropskim i svetskim nagradama. Prvenstveno, mislimo na priznanja poput Zlatne palme u Kanu, Zlatnog globusa u Los Anđelesu, Cezara u Parizu, kao i nekoliko nominacija Oskara, a ujedno se prikazivao i u punim salama ovogodišnjeg FEST-a.

Uvereni smo da ni francuska rediteljka i idejna kreatorka scenarija, Žistin Trije, nije očekivala ovoliku svetsku popularnost. Kao ni činjenicu da je film ‘Anatomija pada’ stavljen pod lupu mnogih filmskih kritičara koji su se odvažili da pomno analiziraju svaki postupak, emociju, kao i aktivnosti protagonista.

Kroz prvi kadar, brzo bivate uvučeni u radnju, dolazeći do zaključka da nešto nije u redu. Izvesna nelagoda se provlači kroz Sandru, nemačku književnicu, koja ne želi da priča o svom odnosu sa suprugom Samjuelom i njihovim sinom Danijelom, zajedno živeći u zabačenom gradu u Alpima. Međutim, ova dramska nelagoda nije bez razloga, jer Samjuel biva pronađen mrtav u snegu ispred njihove kolibe, a Sandra postaje glavni osumnjičeni. Ceo slučaj dobija svoju zagonetnu notu kada se otkrije da je njihov sin slep, pa se ne može utvrditi šta se zapravo desilo.

Kroz gotovo sve kadrove, gledaoci su ti koji prosuđuju o nečijoj krivici, da bi se zapravo dublje istražio toksični odnos između Samjuela i Sandre. U glavnim ulogama maestralno su pokazali svoje glumačke veštine Zandra Hiler, Samjuel Tajls, Svan Arlo i Antoan Renarts.

Film ‘Anatomija pada’ će se prikazivati u domaćim bioskopima od 18. aprila. Ovaj psihološki triler će vas definitivno ostaviti sa dosta pitanja, a i poukama o kojima vredi misliti.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap