Svečani koncert baleta Narodnog pozorišta | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Petar Iljič Čajkovski

Svečani koncert baleta Narodnog pozorišta


Jubilej koji smo dugo čekali.


Za neke, jubileji su prolazni datumi, a za druge i te kako važan vremenski momenat. Pogotovo ako govorimo o onim umetničkim jubilejima. Srpska kulturna scena ih vrlo rado obeležava jer je podržava publika koja zna da prepozna kvalitet. Narodno pozorište predstavlja svetionik svih naših teatara, a 2020. godina je pravo vreme za neke autentične jubileje. Jedan od njih jeste i Svečani koncert baleta Narodnog pozorišta povodom 180 godina od rođenja velikog Petra Iljiča Čajkovskog.

Osluškujući želje strastvenih ljubitelja teatra, Narodno pozorište je mesec septembar i oktobar rezervisalo za ruske klasike, krunišući ovaj neverovatan niz svečanim koncertom povodom rođenja jednog od najvećih stvaralaca i genija koji je ikad postojao. Petar Iljič Čajkovski je bio sve samo ne običan. Muzici je posvetio svoj život, a njegova kreativna zaostavština obuhvata mnoštvo različitih žanrova: balete (Uspavana lepotica, Krcko Oraščić, Labudovo jezero), opera (Evgenije Onjegin, Pikova dama), klavirske kompozicije, simfonijske koncerte i druga, jednako impozantna muzička dela.

Njegov poslednji balet iz 1892. godine Krcko Oraščić je definitivno prepoznatljiv kroz brojne umetničke forme, a Labudovo jezero se smatra vrhuncem njegovog muzičkog stvaralaštva. Upravo je Narodno pozorište najavilo baletsko uživanje koje je za sve posetioce spremila upravo njihova baletska trupa. Takođe, Čajkovski je kroz svoju ‘Šestu simfoniju’ dokazao kompozitorsko majstorstvo, a uvereni smo da ćete u potpunosti biti očarani celokupnim repertoarom kreiranim upravo u čast ovog neponovljivog umetnika.

Požurite po svoju ulaznicu za spektakl koji sledi na Velikoj sceni. Na raspolaganju su vam karte za različite kategorije sedišta i iznose 200, 400, 500, 700, 1000 i 1200 dinara. Ukoliko ste u prolazu, nabavite ih direktno na blagajni Narodnog pozorišta ili u nekoliko klikova preko zvaničnog sajta.

Da li je i vas obuzela čežnja za ruskim klasicima? Verujemo da će predstojeće veče biti u znaku lepih i melanholičnih nota, pokreta i tonova, a Narodno pozorište zna kako da kreira autentičan doživljaj.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap