Balet na ledu - Krcko Oraščić | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ruski državni balet na ledu

Balet na ledu – Krcko Oraščić


Najpopularniji balet na ledu tradicionalno i u sklopu beogradske zime.


Šta vam je prva asocijacija na balet? Jedinstvo pokreta i muzike, gracioznost igrača ili muzika koja prati priču u pozadini? Ova umetnička forma je toliko autentična da je mnogi obožavaju i ne propuštaju da je uvrste u svoj lični repertoar. Balet na ledu Krcko Oraščić u izvođenju Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga je muzičko-scenski spektakl koji se ne propušta. Ukoliko niste bili u prilici da prethodnih godina uživate u njemu, obavezno ovogodišnji 7. decembar rezervišite za ovaj kulturni gušt. Tradicionalno, Sava Centar je mesto ovakvih sjajnih manifestacija.

Krcko Oraščić je postao božićni klasik. I tu nema spora. Balet u dva čina, za koji su koreografiju originalno spremili Lev Ivanov i Marius Petipa, a muziku slavni Petar Iljič Čajkovski. Zbog činjenice da se radnja baleta dešava u vreme Božića, on se kao takav izvodi u koncertnim dvoranama širom sveta. Najpoznatiji balet Krcka Oraščića izvodi upravo ansambl Ruskog državnog baleta koji čini preko 30 eminentnih balerina i baletana. Oni su pažjlivo birani, shodno njihovom talentu, želji, strasti, a naročito na osnovu postignutih rezultata na Olimpijskim igrama i u sklopu državnih i svetskih takmičenja.

Tradiciju i kulturnu baštinu zemlje kao što je Rusija nije verodostojno i lako prikazati. Zbog te činjenice, samo odabrani broj umetničkih grupa dobija privilegiju da istoriju i kulturu ove zemlje promoviše na najbolji mogući način. Ruski državni balet je jedna od njih. Za sada su imali preko 7000 nastupa na najvećim i najprestižnijim pozornicama, a predstavljaju jedinu baletsku trupu koja izvodi klasičan balet u originalnim kostimima, odnosno iz prve postavke igrača.

Cene karata za ‘Balet na ledu Krcko Oraščić’ se kreću u nekoliko kategorija u zavisnosti od toga gde želite da sedite. Iznose 1800, 2200 i 2900 dinara. Mesta za ovaj zimski događaj godine se brzo popunjavaju, pa požurite po svoju ulaznicu koju možete nabaviti kako putem blagajne Sava Centra, tako i na svim Tickets prodajnim mestima u Srbiji i putem njihovog zvaničnog sajta (kliknite na baner ispod teksta).

Ovo je ugođaj koji ne smete propustiti baš zbog razloga njegove jedinstvenosti koja se vezuje samo za Rusiju i ovakvu umetničku formu kakav je balet.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap