Što se bore misli moje - Konak kneza Miloša | Istorijski muzej Srbije
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Muzičko-scenski igrokaz

Što se bore misli moje


Predstava koja pomera kriterijume izvanrednog.


Ukusi prosečnog gledaoca se menjaju, a samim tim se menja i sadržaj koje nam kulturne institucije pružaju. Jedna od lepih vesti je da će Istorijski muzej Srbije i Kulturno-obrazovni centar „Radionica pod otvorenim nebom“ nastaviti tradiciju izvođenja muzičko-scenskog igrokaza pod nazivom Što se bore misli moje i to u nedelju, 10. jula sa početkom od 16h. Štaviše, glavna poslastica je što će se ovaj neobičan spektakl odigrati u prelepom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru.

Da li se zapravo sećate sjajnog performansa Nataše Popovske u monodrami Na kafi kod kneginje Ljubice koja je u ulozi kneginje Ljubice Obrenović, uz posluženje kafom i ratlukom u divanhani govorila o sebi i o složenom supružničkom odnosu sa knezom Milošem? I to na jedinstvenoj lokaciji – njenom Konaku, baš tu između Saborne crkve i restorana „Znak pitanja“.

Inspiracija za ovakve performanse nikada ne manjka, pa je kreirana predstava koja će na jedan teatralan i originalan način prikazati život drugog vladara, podjednako važnog – kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge, kneginje Julije Hunjadi Obrenović. U glavnim ulogama pojaviće se talentovani Dragana Obradović i Nebojša Đorđević, koji će zajedno sa publikom učestvovati u kreiranju svečanog dešavanja, u pratnji muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića.

Afirmacija muzejskih vrednosti kroz ovakve komade je i te kako poželjna, a prenošenje priče o jednom od najznačajnijih vladara za srpsku i svetsku istoriju je pravi način za upoznavanje sa istom.

Jedinstvena cena ulaznice za autentični scenski spektakl ‘Što se bore misli moje’ iznosi 500 dinara i obuhvata ulaz kako na muzičko-scenski igrokaz, kao i obilazak stalne postavke u Konaku kneza Miloša. S obzirom na to da je interesovanje veliko, a broj mesta ograničen, svi zainteresovani svoj dolazak moraju najaviti na broj telefona 063/844-1728.

Da li ste i vi kao i mi nestrpljivi da iskusite drugačiji performans od onog klasičnog na koji smo svi navikli? Verujemo da će utisci biti izvanredni, ne sumnjajući u kvalitet i poruku koje protagonisti žele da prenesu.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap