Sofijin izbor - Vilijam Stajron | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Vilijam Stajron

Sofijin izbor


Savremen klasik prvi put na srpskom jeziku!


Hladna jesen nas nekako uvek asocira na toplu ušuškanost, omiljeni napitak i fantastičnu knjigu. Pogotovo ako smo to štivo dugo čekali, čitali tuđe recenzije i sa nestrpljenjem poželeli da se srpsko izdanje nađe u našim rukama. Neke sage su neobične i jedinstvene i baš zbog toga su omiljene čitaocima širom sveta. Upravo je savremeni klasik Sofijin izbor, Vilijama Stajrona reprezentativni primerak ove teze. 

Mnogi od vas su pomislili da (sudeći po naslovu) knjiga ima sličnu, čak i istu konotaciju sa besteselerom Sofijin svet Justejna Gordera, ali ta sličnost je samo po naslovu i neverovatnoj popularnosti koju je ova knjiga stekla za veoma kratko vreme. I to je jedan od pokazatelja kvaliteta i sadržajnosti. Davne 1982. godine, kreirana je istoimena američko-britanska filmska adaptacija u režiji Alana Pakule koja je čuvenoj divi Meril Strip donela Oskara za najbolju žensku ulogu. 

Kada biste detaljnije razmislili o tematici ovog remek-dela, verovatno biste bili u dilemi. Na prvo čitanje, knjiga ‘Sofijin izbor’ govori o jednom burnom odrastanju. Sledeće čitanje ipak daje prevagu čovekovoj prirodi i načinu kako da se sačuva od zlih misli i dela. Ipak, čini se da je ovo priča o jednom Nejtanu, jednoj Sofiji i jednom Stingu. Svako od njih je unikatan, u borbi sa ličnim demonima, sumnjama i unutrašnjim strahovima. I svako se bori za svoje parče sunca u okrutnom svetu. Kako postepeno čitalac biva umešan u sudbine ovih junaka, tako više razume Sofijinu mučnu prošlost i izbore koje je morala da napravi da bi bila gde je upravo sada, ovog momenta. 

Već sada ovo sjajno štivo može biti vaše ukoliko ga kupite direktno u svim Lagunina i Delfi knjižarama po ceni od 1799 dinara, a istovremeno možete iskoristiti i benefite Laguninog Kluba čitalaca i još više ulepšati iskustvo kupovine. Takođe, dostupan vam je i zvaničan sajt izdavača (baner ispod teksta) ukoliko više preferirate nabavku iz udobnosti vašeg doma. 

Čija sudbina vas je više dotakla i zbog čega knjiga ‘Sofijin izbor’ za vas ima neprocenjivu vrednost?

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap