Film: Plava buba | Blue Beetle (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Plava buba

Plava buba

Režija: Anhel Manuel Soto


Na šta vas asocira termin plave bube?


Pravi superheroji su uvek atraktivni. Oni od kojih očekujete da će spasiti svet, ali dobijete mnogo više? Međutim, isti ti junaci mogu kriti svoje tajne koje ukoliko se razotkriju mogu ugroziti čitavo čovečanstvo.

Upravo će nam na bioskopska platna stići jedno neobično ostvarenje koje pored svog naučno-fantastičnog narativa krije i jednu duhovitu stranu. U pitanju je film Plava buba (Blue Beetle) koji će u domaćim bioskopima početi da se prikazuje od 17. avgusta. 

Ono što je karakterično za DC-jev prošireni univerzum jeste da se ova serija superherojskih filmova bazira na likovima koji se pojavljuju u američkim stripovima izdavača DC Comics. Nakon ostvarenja Fleš, upravo će ovaj naredni o neobičnom animalnom junaku imati svoju premijeru. Čak iako se u prvi plan stavlja uloga heroja sa super moćima, cela filmska ekipa ističe značaj porodice, i to ne bilo koje, nego latinske – kao posebnom entitetu koji je sačinjen od podrške i razumevanja svih članova jednog kolektiva. 

Haime je svršeni student koji se nakon diplomiranja vraća u rodni grad sa nadom da će pronaći posao iz snova. Međutim, tokom traženja onoga što mu je neophodno dolazi u posed neobične antičke relikvije pod nazivom Skarabej. Iako na prvi pogled smeštena u običnoj kutiji izgleda upravo tako – obično, ona pod neobičnim okolnostima oživljava i bira Haimea za svog domaćina davajući mu posebne moći.

One se ogledaju u oružju u vidu tehnološki-superiornih krilima plave boje koje Haimeu pružaju štit od svakog neprijatelja. Istovremeno, ovaj alter ego ga sve više udaljava od porodice, a za sobom dobija i armiju neprijatelja koji žele natrag u svoj posed Plavu bubu karakterišući je kao opasno sredstvo koje može ugroziti čitavo čovečanstvo.

Iako je prvobitna ideja bila da film bude dostupan samo na kanalu HBO Max, ipak se Warner Bros obavezao na bioskopsko prikazivanje s obzirom na uticaj koji DC franšiza ima na sve generacije. I verujemo da će ostvarenje ‘Plava buba’ ostvariti značajan uspeh. 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap