Novogodišnji gala koncert baleta Narodnog pozorišta
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Balet Narodnog pozorišta

Novogodišnji gala koncert


Tradicionalni događaj koji ne smete propustiti.


Kraj svake kalendarske godine je obeležen sumiranjem svega što nam je prethodnih 365 dana donela. U svakom smislu, a najviše u kulturnom. Koliko smo gladni umetnosti govori u prilog činjenica da na svakom koraku možemo uočiti napore svih kulturnih institucija da ovaj segment života održe na najkvalitetnijem mogućem nivou, bez obzira na trenutne okolnosti. Mnogi poput Narodnog pozorišta i dalje stoje kao monumentalni svetionici koji predstavljaju izvor svetlosti za jedno tmurno doba.

Pripremite se za već sada tradicionalni Novogodišnji gala koncert baleta Narodnog pozorišta. I ove godine će se na Velikoj sceni okupiti prepoznatljiva lica iz najčuvenijih baletskih i već sada antologijskih dela. U dvosatnom spektaklu uživaćete u gracioznim pokretima umetnika iz baleta Krcko Oraščić, Labudovo jezero, Don Kihot, Ko to tamo peva, Aleksandar i Bajadera. Za kraj je u finalu pripremljen izlazak svih protagonista na scenu.

Još jedna zanimljiva činjenica je da je ovog avgusta obeleženo čak 150 godina od postavljanja kamena – temeljca za izgradnju Narodnog pozorišta u Beogradu, podignutog na ruševinama Stambol-kapije. Od tada, ova institucija svoj repertoar prilagođava željama publike i naporima celog društva da kulturu obogati čak i u najtežim vremenima.

Svoje ulaznice možete kupiti kako putem zvaničnog sajta ili na blagajni u Francuskoj 3. Radno vreme blagajne je radnim danima i subotom od 11 do 15h i od 17h pa sve do početka predstave, a nedeljom od 17h pa do početka predstave. Kao poseban benefit izdvajaju i popuste za grupne posete za koje je moguća rezervacija (obrazovne institucije i druga pravna lica).

Potrudite se da svoje karte nabavite na vreme kako biste izbegli praznične gužve, a najstarije srpsko pozorište će u skladu sa važećim epidemiološkim merama održati manifestaciju čija popularnost godinama ne jenjava.

Da li ste spremni da Novu godinu završite na jedan lep i kulturan način? Novogodšnji gala koncert je u tom slučaju idealan za vas.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap