Nebesa (2021) | Film Srđana Dragojevića | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Heavens Above

Nebesa

Režija: Srđan Dragojević


Još jedno intrigantno ostvarenje Srđana Dragojevića.


Drugu polovinu 2021. godine će definitivno obeležiti domaći filmovi. Zatvoriće je novi film Dušana Kovačevića – Nije loše biti čovek, ali nas pre toga očekuje premijera još jednog dobro poznatog filmskog stvaraoca. Sedam godina nakon poslednjeg filma (Atomski zdesna), u ko-produkciji svih zemalja bivše države, očekuju nas Nebesa.

Film je zasnovan na trima pričama francuskog pisca Marsela Emea. Svaka priča je smeštena u jednu od decenija post-komunističke ere. Takođe, svaka od njih ima glavne junake koji se na svoj način „bore“ sa Bogom i njegovim delima, tj. čudima.

Kako se navodi u najavi – pojava čuda je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. Film ‘Nebesa’ postavlja više suštinskih pitanja savremenog trenutka, kao na primer – Verujemo li u Hrista, ili se klanjamo Zlatnom teletu, idolu koji opredmećuje novac, konzumerizam i pohlepu?

U glavnim ulogama su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Rale Milenković, Miloš Samolov, Nela Mihajlović, Nikola Pejaković, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Ana Mandić.

‘Nebesa’ su film koji iako postavlja brojna pitanja, ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja. To će od njih zahtevati punu pažnju tokom gledanja dvosatne drame sa elementima crne komedije i fantastike.

Od 18. novembra moći ćete da pogledate ovo ostvarenje i utvrdite da li je reditelj kultnih filmova (‘Lepa sela lepo gore’, ‘Rane’, ‘Mi nismo anđeli’), ovog puta ispunio vaša očekivanja.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap