Nije loše biti čovek - Film | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dušan Kovačević

Nije loše biti čovek


Domaći film koji nam je u ovom vremenu preko potreban.


Ove jeseni i zime ćemo imati priliku da uživamo u filmu pod nazivom Nije loše biti čovek.

Iako trenutno naša kinematografija nije u zavdnoj poziciji, možemo se pohvaliti talenatom za kreiranje izvanrednih komedija. Najviše zahvaljujući sjajnim glumcima i rediteljima koji nas decenijama unazad uveseljavaju.

Najbolja vest je da se tvorac filmskih i pozorišnih klasika kao što su ‘Maratonci trče počasni krug’, ‘Radovan Treći’, ‘Ko to tamo peva’, ‘Balkanski špijun’ – Dušan Kovačević vraća sedmoj umetnosti u novoj komediji koja sadrži elemente drame, a na momente i trilera.

Stiče se utisak da se filmu ‘Nije loše biti čovek’ svi filmofili raduju. S obzirom na to da je u njemu okupljena neverovatna ekipa, predviđa joj se veliki uspeh. Među brojnim zvezdama i legendama našeg kulturnog neba koji učestvuju u ovom ostvarenju su Vojin Ćetković, Gordan Kičić, Branka Katić, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Hristina Popović, Lena Kovačević, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Srđan Timarov i Andrija Milošević.

Priča prati sredovečnog profesora klavira Milana koji iznenada ostaje bez posla. Međutim, na putu ka kući sreće psa i sa njim postaje blizak. Sa druge strane, ono što ga godinama unazad tišti jeste nestanak njegovog kuma – muzičke zvezde Ranka Belog, koji je nestao pod čudnim okolnostima. Shvativši da u takvim okolnostima ne pronalazi podršku od najbližih, zaključuje da je prethodno sklopljeno prijateljstvo sa psom zapravo smisleno u ovakvim situacijama.

Film je baziran prema Kovačevićevom dramskom komadu Kumovi, koje je deo repertoara Zvezdara Teatra. U kojem se između ostalog postavlja poznato pitanje: „Da li postoji život posle smrti i ako postoji kako izgleda?“. 

Nestrpljivi smo da sa zadovoljstvom pogledamo ostvarenje ‘Nije loše biti čovek’ , koje će se u bioskopima naći od 9. decembra. Do tada vam predlažemo da uživate u ostalim remek delima Dušana Kovačevića koji su obeležili našu kulturu.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap