Lečenje Šopenhauerom - Irvin D. Jalom | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Irvin D. Jalom

Lečenje Šopenhauerom


Klasik kojem je teško odoleti.


Postoje knjige koje ma koliko ih čitali ne možete se zasititi njihovog sadržaja i pouka koje nose. Pogotovo ako su etiketirane kao savremeni klasici. U moru istih književnih dela sa predvidivom radnjom koje nam neće dugo držati pažnju, uvek se izdvajaju ona koja su po svim kriterijumima vanserijska. Jedna od takvih knjiga jeste i Lečenje Šopenhauerom, američkog pisca i psihijatra Irvina D. Jaloma.

On je jedan od najistaknutijih i najcenjenijih živih psihoterapeuta, a kao počasni profesor psihijatrije na Univerzitetu Stanford predstavlja pravog znalca u svojoj oblasti. Pored toga vešto je prikazao i talenat za pisanje. Kad je Niče plakao i Problem Spinoza su samo delić onoga što je deo njegovog bogatog opusa, a zbog čega uživa poštovanje knjiških moljaca širom sveta. Tokom svoje profesionalne karijere (a čega se drži do današnjeg dana) isticao je njegovo značajno interesovanje za grupnu i egzistencijalnu terapiju, a takva istinska pasija ga je dovela do kreiranja jednog od najkvalitetnijih dela savremene psihologije.

Knjiga ‘Lečenje Šopenhauerom’ obrađuje teme kao što su uloga i značaj grupne terapije, uticaj smrti na dalji tok života i kako je cela teorija nemačkog filozofa Artura Šopenhauera uticala na generacije budućih psihologa i ostalih, srodnih profesija. Kao što je u manjoj ili većoj meri poznato, Šopenhauer je bio klasični predstavnik pesimizma i prema rečima mnogih stručnjaka njegove ekspertize – nedovoljno proslavljen tokom života.

„Ako o svojoj tajni ćutim, ona je moj zarobljenik; ako dopustim da mi sklizne sa jezika, ja sam njen zarobljenik. Drvo ćutanja rađa plodove mira.“, Artur Šopenhauer.

Sama knjiga predstavlja remek-delo. I ne, ovo nije samo još jedan roman o pripovedanju o principima psihologije, ovo je avantura koja se zasniva na prostim razgovorima i mudrostima koje ćete sami izvlačiti nakon pročitanih stranica. U centru dešavanja su čuveni psihoterapeut Džulijus Hercfeld koji suočen sa lošom zdravstvenom prognozom želi da ostatak svoje karijere posveti pravim ljudima. U toj misiji kontaktira Filipa Slejta, bivšeg pacijenta kojeg želi da uključi u grupnu terapiju uz pomoć učenja pomenutog filozofa.

Knjigu ‘Lečenje Šopenhauerom’ možete nabaviti u svim Laguna i Delfi knjižarama, kao i putem njihovih zvaničnih sajtova.

Sigurni smo da će vam ova preporuka značiti jer za kvalitetne knjige uvek postoji vreme za čitanje i uživanje u njima.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap