Knjiga: Ajfel | Laguna | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Nikola dʼEstjen dʼOrv

Ajfel


Da li ste sigurni da znate pozadinu izgradnje najpopularnije građevine na svetu?


Romansirane biografije ne moraju uvek da budu dopunjene fiktivnim detaljima. Ipak, za neka dešavanja će uvek postojati veliko interesovanje bez obzira u kojoj vremenskoj epohi su se ona desila. Tako je i u slučaju Ajfelovog tornja koji je poslužio kao inspiracija za pisanje knjige pod nazivom Ajfel, iza koje stoji Nikola d’Estjen d’Orv.

Kada je početkom ove godine objavljen trejler za film pod jednostavnim imenom Ajfel mnogi su pretpostavili da on krije priču o tome kako je izgrađeno pariško monumentalno arhitektonsko čudo. Međutim, postavlja se pitanje: „Da li je najpoznatiji spomenik u Parizu zapravo autentična izjava ljubavi?“

Ajfelov toranj će na ovaj ili onaj način, posmatrajući različite vremenske periode i političko-socijalna dešavanja biti ne samo simbol francuske prestonice, već i jedno od nezaboravnih svetskih čuda. Sagrađen je davne 1889. godine kao najaktuelniji eksponat Svetske izložbe u Parizu, srećom, pa se ova tradicionalna manifestacija tamo održavala, inače bi Kula prema inicijalnim planiranjima bila izgrađena u Barseloni.

Gistav Ajfelnjen tvorac, imao je zadatak da smisli nešto nezamislivo i kreativno što će zaseniti celokupan sadržaj pariške izložbe. Visok 300 metara, u početku je bio predmet uvreda i sramote, ali se ubrzo pokazalo suprotnim. Knjiga u potpunosti dočarava jednu epohu i načine pomoću kojih se stizalo do cilja. A taj cilj prati i motivacija u vidu ljubavi i beskrajne podrške. 

Izdata pod pokriljem Laguna izdavaštva ovaj naslov može postati vaš direktnom kupovinom u svim Laguninim i Delfi knjižarama širom Srbije ili u nekoliko klikova preko njihovih zvaničnih sajtova. Cena knjige ‘Ajfel’ iznosi 799 dinara, ali sa klupskom karticom i benefitima koje je prate, ovaj iznos je dosta manji.

Uostalom, za dobru priču uvek će se naći vreme i dovoljno radoznalosti, a naša mašta će biti upotpunjena zanimljivostima koje stoje uz ovakvo velelepno izdanje kakvo je Ajfelov toranj.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap