Film: Ajfel (Eiffel 2022) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Eiffel

Ajfel

Režija: Martin Borbulon


Priča o tome kako je nastala najpoznatija građevina na svetu.


Filmska umetnost je neodvojivi deo naše svakodnevice, ili barem onog lepšeg dela naše realnosti. Svaka nova godina sa sobom nosi i ostvarenja koja smo dugo iščekivali, ili uopšte nismo očekivali, ali smo oduševljeni samom tematikom. To važi i u slučaju francuskog filma Ajfel koji nije samo još jedno biografsko ostvarenje.

Ajfelov toranj će na ovaj ili onaj način, posmatrajući različite vremenske periode i političko-socijalna dešavanja biti ne samo simbol francuske prestonice, već i jedno od nezaboravnih svetskih čuda. Postoje neverovatno zanimljive anegdote o njegovoj izgradnji, o kojima ćete više saznati ukoliko svoje slobodno vreme budete posvetili gledanju ove istorijske drame.

Sagrađen je davne 1889. godine kao najaktuelniji eksponat Svetske izložbe u Parizu, srećom, pa se ova tradicionalna manifestacija tamo održavala, inače bi Kula prema inicijalnim planiranjima bila izgrađena u Barseloni. Gistav Ajfel, njen tvorac, imao je zadatak da smisli nešto nezamislivo i kreativno što će zaseniti celokupan sadržaj pariške izložbe. Visok 300 metara, u početku je bio predmet uvreda i sramote, ali se ubrzo pokazalo suprotnim.

Danas kao jedan od simbola Francuske, omiljena je tačka susreta turista i lokalnog stanovništva. Film ‘Ajfel’ će vam definitivno zaokupiti pažnju, jer se kroz njega provlači i Gistavova sudbina isprepletana sa životom žene koja ga je inspirisala da svoja arhitektonska umeća i talenat kanališe u dobrom pravcu.

Glavne uloge kroz ovaj projekat poneli su Romen Diris i Ema Maki koju već znamo po rolama u filma Smrt na Nilu i izuzetno popularne serije ‘Seksulano obrazovanje’.

Započnite novu godinu na lep način. Na blagajnama domaćih bioskopa, ovaj film će biti dostupan od 6. januara. O ovom remek-delu svetske arhitekture možda se ne priča dovoljno, ali zato postoji filmska umetnost koja će veličati njegovu vrednost i poruku koju nosi. Uživajte u gledanju!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap