Kemp u nama i mi u kempu | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Muzej popularnih i supkutura

Kemp u nama i mi u kempu


Šta je kemp stil? Kome pripada i da li se razlikuje od kiča i treša? Da li se kemp može definisati?


Poslednji put u okviru projekta Camping the trash out, Muzej popularnih i supkultura pokušaće da odgovori na ova pitanja predstavljajući digitalnu građu u vidu završne publikacije i dokumentarnog filma.

Cilj programa jeste da se mladi stvaraoci i istraživači uključe u istraživanje zanimljivog fenomena i kroz interdisciplinarnu saradnju približe publici istraživačku građu na što zanimljivi način. Ukratko: mladi scenografi i kostimografi su na osnovu istraživačkih radova mladih istraživača vizuelno predstavljali tematske celine projekta. Interaktivne instalacije, propratni, radioničarski programi i kustoska vođenja omogućila su posetiocima da neformalno diskutuju o tome šta zaista kemp stil predstavlja i zbog čega je važan. 

Publikacija ,,Kemp u nama i mi u kempu!’’ predstavlja skup naučno-istraživačkih radova na temu kempa i društvenih pitanja koje kemp stil pokreće. U publikaciji možete pronaći sedam istraživačkih radova koji istražuju kemp u različitim umetničkim formama ( pre svega u književnosti, filmu, modi, multimedijalnom stvaralaštvu, pa čak i samim ličnostima – studija slučaja: Bebi Dol). Pored toga istraživački radovi mladih istraživačica i istraživača kroz živopisne radove o kempu pokreću i otkrivaju mnogobrojne društvene teme od rodnih identiteta, estetike, preko istraživanja publike do kempa i njegovog mesta kada je u pitanju ekonomski položaj njegove publike.

Publikaciju projekta možete pronaći u segmentu sajta Kemp u nama i mi u kempu koja je besplatna za preuzimanje u .pdf formatu za sve zainteresovane.

Film ,,Kemp u nama i mi u kempu!“ predstavlja dokumentarni, završni film projekta Camping the trash out. Film se sastoji od narativnog dela koji publici bliže objašnjava kemp, te ga povezuje sa primerima iz popularne kulture, medija i svakodnevnog života. Kroz dijalog naših naratora Anje i Alekse saznajemo gde sežu počeci kempa, gde se sve on danas pojavljuje i ko su najistaknutiji primeri ličnosti iz sveta kempa. Naši vodiči na tom putu su i istraživačica Ana Samardžić, dizajnerka Andrijana Stefanović i kustos projekta Uroš Đurović. Pored toga imaćete priliku da vidite, makar na delić, atmosferu sa radionica i izložba u KC Magacin i u okviru Festivala Dev9t. 

Film je dostupan na YouTube kanalu Muzeja popularnih i supkultura.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap