Pronađi kemp u sebi - Izložba | Muzej popularnih i supkultura
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Muzej popularnih i supkutura

Pronađi kemp u sebi – Izložba

Camping the trash out


Pravilo kempa je da nema pravila!


Lady Gaga, Bebi Dol, Oliver Mandić, kič i treš – verujemo da ste čuli za ova imena i pojmove. A, da li ste čuli za Susan Sontag, kemp stil, modu makaronsa i Met Galu? Dobro došli u našu kemp avanturu! Biće reči o svemu prethodno pomenutom.

U periodu od 19 do 25. jula u Ostavinskoj galeriji, KC Magacin (Kraljevića Marka 8) imaćete priliku da se upoznate sa svetom prenaglašenog, upadljivog i neuklopljivog. U okviru sedmodnevne izložbe Pronađi kemp u sebi u Ostavinskoj galeriji imaćete prilike da saznate više o kemp stilu i društvenim pitanjima koje taj stil pokreće. Na tom putu vodiće vas zanimljivi detalji istraživačkih radova mladih istraživača i istraživačica.

Put pronalaska kempa u sebi, zavisi samo od vas! Ipak na tom putu niste sami, te će vam putokaze davati scenografske i kostimografske postavke mladih primenjenih umetnika. U Ostavinskoj galeriji očekuju vas tri prostorije:

 • Chill-out zona ili ,,mesto za bleju’’ – gde ćete imati prilike da se sklonite od vrućine ili kiše, osvežite se, popričate i razmenite mišljenje sa drugim zanimljivim ljudima.
 • Prostor izložbe ,,Pronađi kemp u sebi’’ – očekuje vas zanimljiva priča inspirisana radovima mladih istraživača oslikana kroz interaktivnu scenografiju i kostimografiju, gde možete napraviti i fotografije za uspomenu.
 • Radioničarski prostor – ovde vi stvarate kemp! Očekujte brojne interaktivne radionice gde ćete imati prilike da saznate više o kempu, ali i više o sebi samima.

Otvaranje je zakazano za 19. jul u 18h, a ulaz je besplatan tokom celokupnog trajanja izložbe. Zbog mera opreza i kapaciteta prostora Ostavinske galerije neophodno je prethodno prijaviti se za učešće na radionicama. Za raspored radionica prijavite se putem kontakt forme na sledećem linku: https://www.popsubup.org/camping-the-trash-out.

Tokom otvaranja očekujte kemp muziku, osveženje, posluženje, dobro raspoloženje i opuštenu atmosferu. Kemp stil vam omogućava da se obučete u prenaglašenom stilu, te ako niste kad imali prilike da nosite šareno perje, animal printove, šljokičaste dezene i istaknutu šminku – ovo je prilika. Isto tako, možete doći na našu izložbu u casual varijanti uživati u kemp stilu koji vas okružuje.

Za korisnike Facebook-a pratite stranicu događaja Pronađi kemp u sebi … ! ?, a ljubitelji Instagrama mogu da zaprate Muzej popularnih i supkultura na @popsubup.

Projekat je podržan od strane Princ Klaus Fonda iz Amsterdama. Partneri na projektu su Coca-Cola HBC Srbija, Klub istoričara umetnosti, Festival Dev9t i Ciglana, KC Magacin i Božidarac 1947. Glavni medijski pokrovitelj je PR tim Fakulteta političkih nauka, a partner završnog filma je Gle.tv.

Naš tim je veliki: Kostimografi na projektu su Anja Knežević i David Lulić. Scenske arhitekte i su Ana Škrbić, Nina Papić i Stefan Spirovski. Istraživački tim se sastoji od: Vladimira Milisavljević, Tamare Tice, Tatjane Ristić, Smiljke Čarabaje, Jelene Beočanin, Jelene Jovanović i Ana Samardžić. Za dizajn vizuelnog  materijala zadužena je Andrijana Stefanović, dok izložbeno iskustvo su osmislili kustosi Ana Milovanović i Uroš Đurović. Naravno ništa ne bi bilo moguće bez volonterskog i menadžerskog tima Muzeja popularnih i supkultura.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap