Jadnici - Viktor Igo | Knjiga | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Viktor Igo

Jadnici


„Što više knjiga čitaš, više ćeš znati. Što više naučiš, na više mesta ćeš otići.“


Onaj prepoznatljiv, dobar osećaj kada pročitate kvalitetnu knjigu je nezamenljiv. Sa posebnim akcentom na klasike. Knjiga Jadnici (Les Misérables), francuskog pisca Viktora Igoa je jedna od najboljih, najvrednijih i najkompleksnijih knjiga kojom možete utoliti vaš čitalački apetit.

Bez obzira na njenu obimnost, svi joj se nekoliko puta vraćamo, barem u nekim segmentima. Viktor Igo je definitivno ulepšao i obogatio francusku književnost. Svako njegovo delo je specifično i veličanstveno. Setite se one gotske atmosfere koju je opisao u knjizi Bogorodičina crkva u Parizu ili neobične radnje dela Čovek koji se smeje, a njegov život je i te kako bio privlačan javnosti.

Da li ste znali da je pisanju ovog monumentalnog dela posvetio čak 17 godina svog života? Istoimeni film, odnosno mjuzikl iz 2012. godine pokupio je čak tri Oskara, preko 80 renomiranih nagrada i 170 nominacija za ostala priznanja. Sudbina Žana Valžana je opisana na fantastičan način, njegova transformacija, odnos prema pojedincima i društvu nas svaki put ostavi bez daha. Jedna istorijska epoha je predstavljena u Igoovom stilu i to upravo kroz njegove junake i sudbine.

„Ljubav je deo same duše. Ona je iste prirode s njom. I ona je božanska iskra. I ona se ne može iskvariti, podeliti, uginuti. To je varnica koja je u nama, koja je besmrtna i beskonačna, koju ništa ne može ograničiti i koju ništa ne može ugasiti. Osećamo je kako gori do srži u kostima i vidimo je kako zrači do krajnjih dubina neba.“, Viktor Igo.

Remek-delo ‘Jadnici’ je neizbežno u vašoj kućnoj biblioteci. Bez obzira da li knjigu kupujete za sebe ili poklanjate, uvek će biti lepo iznenađenje. Ukoliko je naručujete Vulkanovog zvaničnog sajta trenutno je dostupna po ceni od 779,40 dinara uz brojne pogodnosti.

Svaki knjiški moljac će vam reći da je ovo bezvremeno klasično delo svetske književnosti. Delo koje se čita u određenim periodima vaših života jer svaka vremenska sekvenca nosi sa sobom određene poruke i misli.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap