Film: Hotel Palas | The Palace | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Palace

Hotel Palas

Režija: Roman Polanski


Roman Polanski u novom izdanju.


Filmovi koji su potekli iz majstorskih palica prekaljenih reditelja nikada ne izlaze iz mode. Među njima je i neobično talentovani Roman Polanski koji je na velikim ekranima uspeo da prikaže jednu krajnje čudnu, ali ipak beskrajno zabavnu priču pod nazivom Hotel Palas (The Palace) koja se prikazivala i na ovogodišnjem 52. izdanju FEST-a. Da li ste spremni za jednu ozbiljnu dozu humora?

Kada bismo pokušali da opišemo ovu satiru, rekli bismo da je ona spoj drame, avanture i crnog humora. Čini se da je Polanski uspeo da spoji nespojivo – dekadenciju i moralno posrnuće, siromaštvo duha i lažni sjaj. A to ne bi bilo moguće bez dokazanih glumačkih veličina koji su ovo ostvarenje učinili kvalitetnim i  gledanim. 

 

„Film je izuzetno napadna i prešarena banalnost koja ne traži ama nikakav umni napor za praćenje radnje, i to bi možda bila jedna od pozitivnih strana filma. Ko je preumoran od svakodnevice i ne može da se troši, možda je ovaj film za njega.“, reditelj Roman Polanski

 

Nekada davno, a i sada postoji monumentalni dvorac Palas, smešten duboko u bajkovitu prirodu Alpa, tamo gde je Švajcarska najlepša i najsnežnija. Hotel ima gotičku atmosferu koja vas podseća na činjenicu da ste smešteni u neka davna vremena, a čiji boravak mogu da priušte samo odabrani gosti. Međutim, ono po čemu je Palas prepozantljiv jeste raskošna žurka za doček nove 2000. godine, koju svi delimično upoređuju sa smakom sveta. Neki to okupljanje zovu i Balom nakaza, ali ono što ovaj film čini zabavnim jesu glumci kojima zaista verujete u to što pričaju i rade. 

Baš u tome se vidi umeće Polanskog – veština da obradi svaku temu i dovede vas do iskrenog divljenja, bez obzira da li je reč o tematici, izboru glumaca, kostima i poruke. Kao što je to recimo bio slučaj sa blokbasterom Pijanista.

Sa razlogom je pokupio veliki broj nagrada, a mi vam iskreno želimo da uživate u ovom autentičnom ostvarenju, jer je počeo sa prikazivanjem u svim domaćim bioskopima.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap