Festival autorskog filma 2022 | Festivali | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
28. Festival autorskog filma

Festival autorskog filma


Jedan od omiljenih filmskih festivala zaokružiće ovu kalendarsku godinu.


Ako nam je nešto ova kalendarska godina donela, onda su to različiti i pre svega – autentični i kvalitetni festivali sa brojnim tematikama i jedinstvenim ciljem – da na jednom mestu okupe sve ljubitelje određene vrste umetnosti. Pa tako i sedma umetnost zauzima posebno mesto u našoj dokolici, bez obzira koliko zapravo vremena izdvajamo za gledanje filmova. Ovogodišnji, 28. po redu Festival autorskog filma trajaće od 25. novembra do 2. decembra, a organizatori su spremili sjajan program.

Za publiku je pažljivo biran repertoar na kojem će se ujedno prikazivati najbolja savremena, umetnička filmska ostvarenja. Više od 70 fantastičnih komada biće selektovano u sklopu Takmičarskog i Glavnog programa, a tu su i svima prepoznatljive ostale kategorije – Specijalne projekcije, Hrabri Balkan, Mreža festivala Jadranske regije, Acid, Istorija večnosti, Omaž Godaru i druge celine.

Festival autorskog filma će na dan otvaranja, 25. novembra otvoriti ostvarenje Duhovi ostrva autora Martina Mekdone čija je svetska premijera održana na Venecijanskom filmskom festivalu gde je glumac Kolin Farel osvojio nagradu za najboljeg protagonistu. Istovremeno, film je kandidat za osvajanje prestižne nagrade Oskar u nekoliko kategorija. 

Filmovi Najsrećniji čovek na svetu, Sećanja na Pariz, Tri hiljade numerisanih delova, Strast, Zbogom Leonora su samo od nekih u kojima ćete imati prilike da uživate znajući da su oduševili publiku širom sveta, a ujedno i pokupili nekoliko važnih priznanja.

U sklopu šest bioskopskih dvorana u Beogradu će se održati projekcije, među kojima su i MTS dvorana kao centralno mesto sastanka, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i bioskop Cine Grand u naselju Rakovica.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija i zavise od toga u kojem delu programa želite da uživate i iznose 400, 450 i 750 dinara. Možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima Tickets servisa ili na njihovoj internet stranici (kliknite na baner ispod teksta).

Mi smo već sada odabrali favorite koje ćemo gledati u sklopu Festivala autorskog filma. A da li ste vi već pikirali željene projekcije?

 

Prepoučujemo

30

novembar

Prepoučujemo

25

maj

Prepoučujemo

25

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap