Festival autorskog filma 2021 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Pogled u svet

Festival autorskog filma


Ovaj tradicionalni događaj više dvadeset i pet godina predstavlja jesenju atrakciju koja se ne propušta.


Srpska prestonica se decenijama unazad može pohvaliti kvalitetnim kulturnim dešavanjima. Štaviše, ohrabrujuća činjenica je da sve veći broj mladih svesrdno učestvuje u organizaciji i implementaciji takvih događaja. Jedno od takvih (već sada) kultnih jeste i Festival autorskog filma, čije će se 27. izdanje održati od 26. novembra do 3. decembra na više lokacija u Beogradu.

Festival autorskog filma, svoju premijeru doživeo je u decembru daleke 1994. godine. S obzirom na to da je shodno svojoj ideji i inovativnosti bio daleko ispred drugih dešavanja, do dana-današnjeg je zadržao svoju autentičnost i prepoznatljivost. U organizaciji Jugoslavija-filma i uz veliku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, doživeo je veliku posećenost. Značaj ovakvog kulturnog manifesta prepoznali su i Jugoslovenska kinoteka, Goethe institut, Francuski institut kao i Filmski Centar Srbije.

U predstojećih osam dana, Festival autorskog filma će svim svojim posetiocima ponuditi fantastičan sadržaj. Svake godine, njega čine glavni, prateći i poseban program, kao i specijalne projekcije.

Ovogodišnji festival posvećen je filmskom delu Gorana Markovića, kome će na otvaranju biti uručena Nagrada za životno delo Festivala autorskog filma. Dvadesetsedmo izdanje festivala, otvoriće ostvarenje Francuska depeša (The French Dispatch), sa sjajnom glumačkom podelom (Bil Mari, Ejdrijen Brodi, Benisio del Toro). Verujemo da će i ovo izdanje festivala opravdati očekivanja. U sklopu glavnog programa festivala, preko 20 domaćih i stranih ostvarenja će biti prikazano publici.

Pružite sebi neobičan gušt i izađite iz ustaljene zone komfora u kojoj ste posećivali standardne projekcije.
Pogledajte kako, između ostalog, mladi stvaraju, na onaj autentičan i alternativan način, jer ćete istovremeno dobiti uvid u njihov talenat i potencijal za stvaranjem kvalitetnog sadržaja.

Prepoučujemo

24

maj

Prepoučujemo

12

maj

Prepoučujemo

23

februar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap