Film: Jadna stvorenja | Poor things | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Poor things

Jadna stvorenja

Režija: Jorgos Lantimos


Ema Stoun u neobičnom ostvarenju, dobitniku Zlatnog Lava.


Kao gledaoci, često biramo sadržaj koji je po nekom segmentu inovativan i drugačiji od drugih. Da li će to biti priča, muzika, tehnika izvođenja ili neki drugi kriterijum, težimo da popularizujemo ona ostvarenja koja su vredna našeg slobodnog vremena.

Ukoliko ste u sklopu bioskopskih repertoara videli najavu filma Jadna stvorenja znajte da ćete prisustvovati nečemu drugačijem od onoga na šta ste navikli. Da li ste spremni?

Da li se sećate momenta kada je Oskarom nagrađivani film Miljenica iz 2018. godine ugledao svetlost dana i poneo različite kritike? Nakon toga su se scenarista Toni Meknamara i reditelj Lantimos ponovo udružili i izašli iz okvira uobičajenog sadržaja kreirajući ostvarenje o kojem ćete dugo razmišljati.

Trejler za film ‘Jadna stvorenja’ je izazvao oprečne komentare, ali ne prikazuje ni delić onoga što ćete moći da pogledate. U ovoj skoro dvoiposatnoj avanturi, u epicentru dešavanja je ekscentrični naučnik koji svoje posetioce u dalekom kraljevstvu upoznaje sa najnovijim i najdražim projektom – Belom Bakster, devojkom kojoj je pružena nova šansa za život.

Iako je na samom početku ona poprimila osobine jednog robota, lišenog emocija i empatičnog doživljaja situacija, ona polako počinje u potpunosti da doživljava svet oko sebe. I to najviše zahvaljujući svom ljubavniku Dankanu, ratobornom advokatu sa kojim beži na putovanje širom kontinenta. Na tom putu ona pokušava da promeni ustaljene obrasce ponašanja i delovanja, s ciljem da se ponovo izbori za iskustva koja su joj smrću oduzeta. 

Pored talentovane Eme Stoun, na bioskopskim platnima će se pojaviti i Mark Rafalo, Vilem Defo, Margaret Kvoli, Džerod Karmajkl i ostali dokazani glumci.

Domaća premijera filma ‘Jadna stvorenja’ pomerena je 8. februar kako bi se ostavilo dovoljno vremena za promociju. A do tada, organizatori će svakako najavljivati zanimljive sekvence i tizere kako bi se povećalo interesovanje za ovakav neobičan projekat.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap