Dulitl | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dolittle

Dulitl

Režija: Stiven Gagan


Tačno na stogodišnjcu književnog rađanja famoznog doktora stiže nam nova filmska adaptacija.


Film Dulitl predstaviće nam još jednu avanturu čoveka sa posebnim darom. Davne 1920. godine doktor Džon Dulitl je prvi put ušao u dečija srca. Britanski pisac Hju Lofting je njegov lik stvorio u pismima koje je slao svojoj deci iz rovova Prvog svetskog rata, a pomenute godine je objavljena prva knjiga o specifičnom doktoru. Ono što njega izdvaja jeste sposobnost da razgovora sa životinjama.

Koliko je zanimljiv junak kojeg je stvorio najbolje govori činjenica da je ostvarenje ‘Dulitl’ njegova sedma filmska adaptacija. Počelo je sa filmom Doktor Dulitl (Doctor Dolittle) iz 1967. godine. Današnjoj generaciji je najprepoznatljiviji po Ediju Marfiju koji ga je tumačio u prva dva od pet filmova snimljenih u periodu između 1998. i 2009. godine. Sada, prvi put će njegov lik glumiti jedan od najuspešnijih glumaca ovog vremena Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.).

Film ‘Dulitl’ će nas ovoga puta vratiti u 19. vek. Doktor je već sedam godina povučen u zidine svog dvorca u koji se sklonio nakon smrti supruge. Društvo mu naravno prave životinje, ali gubitak voljene osobe je ostavio dubok trag. Ipak, zbog bolesti mlade kraljice Viktorije uploviće u novu avanturu. Krenuće put mitskog ostrva kako bi pronašao lek, a usput će se susreti sa svojim neprijateljima, ali i okriti čudesna stvorenja.

Društvo pomenutoj holivudskoj zvezdi, između ostalih prave Antonio Banderas i Majkl Šin. Dok su glasove životinjama pozajmili Ema Tompson, Rami Malek, Tom Holand, Rejf Fajns, Džon Sina, Selena Gomez i mnogi drugi. Režiju i scenario potpisuje Stiven Gagan, a producentski tim čine lepša polovina bračnog para Dauni (Suzan) i Džo Rot, producent filma Grdana – Gospodarica zla.

Film ‘Dulitl’ (Dolittle) u naše bioskope stiže 9. januara, u dve verzije – sa titlom i sihronizovanoj na srpski jezik. Obradujte vama dragog mališana ili onog kojeg ste sačuvali u sebi. Nadamo se da će novo poglavlje priče o ekscentričnom doktoru ispuniti očekivanja.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap