Knjiga: Do viđenja - Živojin Petrović | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Živojin Petrović

Do viđenja


Konačno smo dočekali prvi srpski dokumentarni triler.


Srpska književnost se može pohvaliti savremenom prozom koja je po svim kriterijumima kvalitetna. Bez obzira da li preferirate ljubavnu tematiku, dramu ili trilere, uživanje u pisanoj reči je zagarantovano. Živojin Petrović se s pravom može svrstati u one autore koji su toliko fantastični u onome što rade, da se svako njihovo delo iščekuje sa velikim nestrpljenjem. Knjiga Do viđenja se za sada visoko kotira na listi najčitanijih romana u 2020. godini. 

Prvo nas je oduševio pričama iz svoje prve zbirke Nestvarno, a stvarno. Sada, spremio je odličan dokumentarni triler, ne samo za ljubitelje kriminalističke proze, već i sve one koji vole uzbudljivo štivo. Koliko je delo kvalitetno, u prilog govori činjenica da iza svakog dijaloga ili naracije stoji proverena informacija, argumentovani detalj i neverovatna zanimljivost. Pored priče, knjiga obiluje zanimljivim ilustracijama, originalnim dokumentima, kao i izjavama svedoka.

Naime, 1933. godine u prestonici je nestala ekscentrična milionerka Draga Mitrićević. Bez rodbine, društvo su joj jedino pravili njeni kućni ljubimci u kući u centru Beograda. Iza tajanstvene smrti najbogatije Srpkinje ispredaju se brojne misterije, a Živojin se dao u ozbiljno istraživanje kako bi građa za njegov roman bila beskrajno interesantna svim čitaocima. 

Štaviše, kroz roman ‘Do viđenja’ se provlači spektar karaktera i realna slika srpskog društva viđena kroz perspektivu ne samo pisca, već i ostalih naratora. Ono što je upečatljivo za Petrovićev opus jeste njegovo pasionirano interesovanje za kibernetiku i elektroniku, a između ostalog, ponosi se činjenicom da je osnivač jedine obrazovne TV stanice Srpska naučna televizija koja je od 2018. godine prerasla u regionalni kanal nauke i umetnosti – Brainz TV.

Svoj primerak već sada bestselera ‘Do viđenja’ možete nabaviti u svim Lagunina i Delfi knjižarama, kao i na njihovim zvaničnim sajtovima po ceni od 799 dinara, a uz karticu Kluba čitalaca imate i posebne pogodnosti. 

Da li ste spremni da uplovite u novu beogradsku avanturu, prepunu misterije i zagonetnih događaja?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap