Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Voetvolk (Beogradski festival igre)

Biće sve gore i gore i gore, moj prijatelju


Ovogodišnji Beogradski festival igre će ipak ugledati umetničko svetlo.


Kultura u 2020. godini je bila samo kratkotrajno na pauzi. Polako se vraćamo u svakodnevne tokove, svesni da nam je umetnost neophodna u onoj meri u kojoj će nam omogućiti uživanje u sadržajima koji nas zanimaju i koji nam u svakom smislu prijaju. Beogradski festival igre koji je ove godine trebalo da se održi krajem marta, odložen je na neodređeno.

Međutim, nakon prepoznate potrebe ljubitelja ovog plesnog događaja, odlučeno je da se određene projekcije ipak izvedu. Među njima je i dugo najavljivana predstava Biće sve gore i gore i gore, prijatelju moj, i to 21. septembra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Od svog osnivanja 2004. godine, Beogradski festival igre je promovisao preko 370 poznatih koreografa i postao bitna stavka u biografijama prestižnih umetnika širom sveta. Tako je i prepoznat neverovatan talenat Lisbet Gruve (Lisbeth Gruwez), belgijske igračice i koreografkinje koja od 2012. godine gorepomenuti komad promoviše na najbolji mogući način. Lisbet je zapravo jedini protagonista u ovom neobičnom muzičko-plesnom performansu. Ona će kroz 50 minuta u potpunosti dominirati scenom i pokazati zašto se uz njeno ime vezuju samo najbolji epiteti.

Za kreiranje ovakvog jednog umentičkog komada nju je inspirisao “YouTube“ video o duhovitom glumcu i reditelju Džonu Kasavetesu. Zapravo, njegov govor tela je bio dovoljan “okidač“ da Lisbet kreira potpuno nov plesni pravac. Dodatnu inspiraciju je pronalazila u govorima i verbalnim nastupima brojnih svetskih lidera koji su ostavili traga u istoriji. Od šeste godine strastveno je posvećena baletu, a u prilog tome govore i njene saradnje sa brojnim umetnicima, uključujući i kolaboraciju sa velikim Janom Fabrom.

Podsećanja radi, na zvaničnom sajtu Beogradskog festivala igre možete pogledati celokupan program koji je zbog novonastale zdravstvene situacije pomeren za septembar i novembar. Za svakog ljubitelja postoji nešto što će ga zaintrigirati i motivisati da uživa u izabranom umetničkom repertoaru. Ulaznice za predstojeći komad u Mileševskoj 64a možete nabaviti direktno na blagajni pozorišta, putem njegovog sajta ili na svim prodajnim mestima servisa Tickets.rs servisa.

Da li ste spremni za nov performans koji je sudeći po kritikama gledalaca po svim elementima izvanredan? Javite nam vaše utiske!

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap