17. Beogradski festival igre | Belgrade Dance Festival 2020
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Čista senzacija

17. Beogradski festival igre


Naš omiljeni festival igre ulazi u 18. godinu postojanja.


I sa velikim nestrpljenjem ga iščekujemo. Kraj marta i početak aprila su idealni za održavanje jednog od najlepših festivala u umetničkom smislu. Ipak, usled poznatih okolnosti dani igre su pomereni za septembar i novembar, dok su određeni nastupi odloženi za sledeću godinu ili otkazani. Svakako raduje činjenica što je pronađen način da se i ove godine održi manifestacija obojena plesnim pokretima i energijom umetnika koji svojim prisustvom ovaj događaj čine respektabilnim i posećenim.

Sedamnaesto izdanje Beogradskog festivala igre održaće se u periodu od 11. septembra do 8. novembra na nekoliko lokacija u Srbiji. Reč je o dešavanju koje privlači veliki broj posetilaca, odnosno strastvenih zaljubljenika u igru i muziku. Čista senzacija je slogan pod kojim će gosti predstaviti svoje performanse, a koji su ujedno krajnje neobični i autentični.

Srpska prestonica je, između ostalog, zahvaljujući ovom festivalu stekla poštovanje kao i momenat tradicionalnosti istovremeno postajući bitna stavka u biografiji mnogih mladih umetnika koji svoju karijeru postepeno grade. Prethodnih godina ovo dešavanje ispratilo je preko 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara koji dolaze iz dalekih krajeva kako bi ispratili ovakav jedan manifest.

Beogradski festival igre u ovogodišnjem programu sadrži brojne senzacije. Organizatori posebno izdvajaju nastup prvaka i solista Njujork siti baleta, koji će pored Beograda posetiti i Novi Sad. Izdvajamo i predstavu Gracije koja će se održati 27. septembra u Ateljeu 212, stavljajući akcenat na estetiku, odnosno na skulpturu ‘Tri gracije’ koju je Antonio Kanova stvarao u periodu između 1812. i 1817. godine. Takođe, Balet džez Montreal iz Kanade će 5. novembra na muziku Leonarda Koena izvesti koreografiju vrednu pamćenja koja iza sebe ima veliki broj osvojenih domaćih i internacionalnih priznanja.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija. Ukoliko ih nabavljate preko zvaničnog sajta festivala možete ostvariti 20% popusta na ceo program ukoliko posedujete Visa platnu karticu. Ulaznice možete kupiti i posredstvom Tickets.rs servisa. Cene su razvrstane u više kategorija i to od 1500, 1800, 1900, 2000, 2500 i 3000 dinara.

Požurite po svoje karte i uživajte u performansima brojnih poznatih i neobičnih umetnika, Beogradski festival igre vam je to još jednom omogućio.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  2 komentara o “17. Beogradski festival igre

  1. Dobar dan, imam karte za trupu Drezden Frankfurt koja će nastupati, zbog produžene trenutne situacije, 03.novembra 2020. u Sava Centru.; da li treba da zamenim postojeće karte, koje srećom nisam vratila, za nove ili iste i dalje važe…Hvala unapred na odgovoru.
   Srdačan pozdrav, Branislava Ilić

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap