17. Beogradski festival igre | Belgrade Dance Festival 2020
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
Čista senzacija

17. Beogradski festival igre


Naš omiljeni festival igre ulazi u 18. godinu postojanja.


I sa velikim nestrpljenjem ga iščekujemo. Kraj marta i početak aprila su idealni za održavanje jednog od najlepših festivala u umetničkom smislu. Ipak, usled poznatih okolnosti dani igre su pomereni za septembar i novembar, dok su određeni nastupi odloženi za sledeću godinu ili otkazani. Svakako raduje činjenica što je pronađen način da se i ove godine održi manifestacija obojena plesnim pokretima i energijom umetnika koji svojim prisustvom ovaj događaj čine respektabilnim i posećenim.

Sedamnaesto izdanje Beogradskog festivala igre održaće se u periodu od 11. septembra do 8. novembra na nekoliko lokacija u Srbiji. Reč je o dešavanju koje privlači veliki broj posetilaca, odnosno strastvenih zaljubljenika u igru i muziku. Čista senzacija je slogan pod kojim će gosti predstaviti svoje performanse, a koji su ujedno krajnje neobični i autentični.

Srpska prestonica je, između ostalog, zahvaljujući ovom festivalu stekla poštovanje kao i momenat tradicionalnosti istovremeno postajući bitna stavka u biografiji mnogih mladih umetnika koji svoju karijeru postepeno grade. Prethodnih godina ovo dešavanje ispratilo je preko 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara koji dolaze iz dalekih krajeva kako bi ispratili ovakav jedan manifest.

Beogradski festival igre u ovogodišnjem programu sadrži brojne senzacije. Organizatori posebno izdvajaju nastup prvaka i solista Njujork siti baleta, koji će pored Beograda posetiti i Novi Sad. Izdvajamo i predstavu Gracije koja će se održati 27. septembra u Ateljeu 212, stavljajući akcenat na estetiku, odnosno na skulpturu ‘Tri gracije’ koju je Antonio Kanova stvarao u periodu između 1812. i 1817. godine. Takođe, Balet džez Montreal iz Kanade će 5. novembra na muziku Leonarda Koena izvesti koreografiju vrednu pamćenja koja iza sebe ima veliki broj osvojenih domaćih i internacionalnih priznanja.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija. Ukoliko ih nabavljate preko zvaničnog sajta festivala možete ostvariti 20% popusta na ceo program ukoliko posedujete Visa platnu karticu. Ulaznice možete kupiti i posredstvom Tickets.rs servisa. Cene su razvrstane u više kategorija i to od 1500, 1800, 1900, 2000, 2500 i 3000 dinara.

Požurite po svoje karte i uživajte u performansima brojnih poznatih i neobičnih umetnika, Beogradski festival igre vam je to još jednom omogućio.

Prepoučujemo

02

septembar

Prepoučujemo

23

septembar

Prijavi se na newsletter

2 mišljenja o “17. Beogradski festival igre

  1. Dobar dan, imam karte za trupu Drezden Frankfurt koja će nastupati, zbog produžene trenutne situacije, 03.novembra 2020. u Sava Centru.; da li treba da zamenim postojeće karte, koje srećom nisam vratila, za nove ili iste i dalje važe…Hvala unapred na odgovoru.
    Srdačan pozdrav, Branislava Ilić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2020 | Repertoar RS BlogSitemap