BELDOCS 2020 | Festival dokumentarnog filma
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Real Faces Real Places

BELDOCS


Festival koji sa nestrpljenjem iščekujemo svake godine.


Koliko je sedma umetnost zastupljena na vašoj kulturnoj mapi? Da li pažnju i slobodno vreme pridajete samo prepoznatljivom sadržaju ili ste ipak naklonjeniji alternativnim pravcima u sklopu kojih se mladi umetnici tek upoznaju sa čarima filma?

Beldocs 2020, je događaj kojeg prati velika reputacija, prevashodno zbog svoje tematike, a potom zbog ljudi i entuzijasta koji stoje iza ovog projekta. Međunarodni festival dokumentarnog filma će se ove godine održati u periodu od 3. do 10. septembra na nesvakidašnji način. Situacija sa pandemijom je prvo odložila festival, a usled ograničenosti u organizaciji ovakvog događaja dobili smo, takozavnu, hibridnu verziju festivala.

Pored standardnih projekcija u kulturnim institucijama, ovogodišnje izdanje sadržaće i onlajn prikazivanja. Lokacije na kojima će biti prikazivan deo repertoara od 135 filmova su Amfiteatar ispred Muzeja JugoslavijeLetnja scena na Kalemegdanu, terasa i dvorana Art bioskopa KolaracMuzej savremene umetnosti BeogradJugoslovenska kinoteka i Bioskop Balkan.

Trinaesto izdanje ovog značajnog dešavanja biće otvoreno premijerom domaćeg ostvarenja Govori da bih te video, Maje Stojnić koja će se održati ispred Muzeja Jugoslavije. Značajan podatak u vezi sa ovim filmom jeste da je svetsku premijeru doživeo u Amsterdamu, na IDFA festivalu, a odmah nakon toga je prikazan u impresivnom zdanju Muzeja moderne umetnosti u Njujorku.

Pored velikog broja najavljenih projekcija, Beldocs je prepoznatljiv i zbog svog drugog, raznolikog sadržaja. Pored redovnih programa kao što su Sprski i Međunarodni takmičarski program, filmofili će moći da uživaju i u VR programu.

U VR selekciji nalazi se pet ostvarenja, u njoj su obuhvaćeni imerzivni sadržaji čiji autori pristupaju virtuelnoj realnosti kao novom umetničkom mediju, koristeći sve njegove kapacitete. U okviru VR izložbe u bioskopu Balkan, na nivou -2, biće predstavljeni autori ovogodišnjih VR radova – Jan Kounen, Ana Knežević, Milad Tangshir i Diego Kompbel – a ulaz će biti slobodan za ograničeni broj posetilaca uz obavezne prethodne rezervacije!

Cene ulaznica za projekcije na “oflajn“ lokacijama iznosi 300 dinara, dok festivalska propusnica koja obuhvata 122 ostvarenja iznosi 4000 dinara. Ulaznice možete obezbediti putem zvaničnog sajta festivala, na stranici filma kojeg želite da pogledate. Tokom trajanja festivala, većina filmova će biti dostupna na platformi Cinesquare, cena pregleda jednog filma je 200 dinara.

Beldocs je festival sa velikim renomeom. Na vama je da izaberete onaj sadržaj u kojem ćete uživati, a koji ćete istovremeno preporučiti i drugima da gledaju i isprate.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap