Zov divljine | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Call of the Wild

Zov divljine

Režija: Kris Sanders


Naš omiljeni Indijana Džouns u malo drugačijoj ulozi.


Koliko puteva ste gledali rimejkove neke od najvećih filmskih ostvarenja iz XX veka? Da li su ispunili ili unazadovali vaša očekivanja? Kojem filmu se iznova i iznova vraćate? Blokbasteri su zapravo, između ostalog, svi oni u kojima životinje imaju ključnu ulogu. Jer niko nije imun na požrtvovanost i postojanost ovih bića.

Kada spojite talenat, želju za avanturom i nostalgiju za lepim, ali poučnim filmovima dobijete upravo Zov divljine, snimljen po istoimenom romanu velikog Džeka Londona. Centralna figura obe verzije, i književne i filmske jeste jedan pas po imenu Bak, koji je sve samo ne običan. Ono po čemu je produkcija i režiserska mreža prepoznatljiva, jeste po tome što je u ovaj projekat uložila mnogo ljubavi, truda i rada kako bi sve životinje uz pomoć vrhunske tehnologije prikazala realnim i zaista emotivnim i umnim bićima.

Konačnu lepotu ovom ostvarenju daje i Harison Ford, svetsko ime u branši avanturističkih filmova, prvenstveno misleći na serijal o legendarnom arheologu i istraživaču Indijani Džounsu. U filmu ‘Zov divljine’ život glavnog lika, kojeg on tumači, obogaćuje jedan pas koji je od teške sudbine stigao do života kakav zaista zaslužuje.

Bio je omiljeni kućni ljubimac u sunčanoj Kaliforniji, međutim, biva ukraden i odveden u divlju i hladnu Aljasku, gde ga zapošljavaju kao dostavljača pošte. U isto vreme upoznaje neobičnog čoveka, neobične naravi sa još neverovatnijom pričom. Zanimljiva činjenica je ta da je istoimeni roman postao savremeni klasik i predstavlja deo lektire u mnogim američkim školama, a preveden je na skoro 60 svetskih jezika. U našoj zemlji je i te kako popularan, a u prilog tome govori podatak da postoji preko 80 izdanja na srpskom jeziku.

Film ‘Zov divljine’ će u domaćim bioskopima početi da se prikazuje 20. februara. Verujemo da će vam ova zimska avantura definitivno ulepšati hladne dane, a da će Harison Ford i dalje zadovoljiti očekivanja po pitanju kvaliteta i uloge hrabrog spasioca.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap