Zoran peva Arsena | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Group

Zoran peva Arsena


Koncert na kojem možete čuti drage pesme čuvenog šansonjera u izvedbi njegovog prijatelja i saradnika.


Beograđani će ove jeseni u bogatom koncertnom repertoaru imati i koncert čiji je naziv ‘Zoran peva Arsena’. Kombank dvorana će biti domaćin događaja u kojem će slovenčaki kantautor Zoran Predin izvoditi pesme jednog od najznačajnih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije Arsena Dedića.

Zoran Predin je rok muzičar i tekstopisac, čija karijera traje impresivnih 40 godina. Karijeru je počeo kao pevač rok sastava ‘Lačni Franz’, na čijim izdanjima je učestvovao do kraja 80-ih godina. Tada je započeo i solo karijeru, a prvi album ‘Svjedoci – priče’ je snimio zajedno sa Arsenom, 1989 godine. Zoranovo poslednje studijsko izdanje, takođe je vezano za njega jer je u pitanju album sa Arsenovim pesmama koji nosi isto ime kao i koncert – Zoran peva Arsena.

Za Arsena Dedića se vezuje reč legenda. Njegova polja kulturnog stvaralaštva do kojih je dosezao su svakako vredni divljenja. Zbog toga, predstojeći novembarski koncert će biti pravi užitak, publika će zasigurno uživati u brojnim nezaboravnim pesmama. Njegova biografija je krajnje impresivna, a energija i lakoća sa kojom je prenosio svoj talenat publici i čitaocima su neponovljive. Baš zbog toga se odavno klasifikovao kao autentičan umetnik na prostoru bivše države. Smatra se jednim od najpopularnijih i najpoznatijih jugoslovenskih pesnika. Pored toga, mnogi su ga definisali kao i osnivača šansone u tadašnjoj državi. Književnik, kompozitor i kantautor – sve se to vezuje uz Arsenovo ime.

Verujemo da koncert nije dobio ovakav naziv samo zbog jednostavnosti i praktičnosti, već i zbog prijateljskog odnosa dvojice muzičara sa srodnim poetskim dušama koji je jasno vidljiv na snimcima njihovih zajedničkih nastupa. Takođe, uvereni smo da će to doprineti da Arsenove pesme bude izvedene na pravi način.

Koncert ‘Zoran peva Arsena’ održaće se 15. novembra sa početkom u 20 časova, a detaljnije informacije o ulaznicama za ovaj događaj možete pronaći klikom na baner ispod.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap