FEST - 47. međunarodni filmski festival | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
FEST

FEST – 47. međunarodni filmski festival


Ovogodišnji, 47. FEST po redu, održaće se od 22. februara do 3. marta 2019. godine. I ovog puta, očekuju nas fantastični filmovi sa istom takvom tematikom!


Ovo je kulturni, filmski događaj koji se ne propušta! Sa 48 godina dugom tradicijom i oko 4 miliona gledalaca, FEST je jedan od simbola Beograda. Ove godine, u deset programskih celina, od kojih su dve već sada tradicionalno takmičarske, biće prikazano preko 125 filmova i to po prvi put. Programske celine koje možete videti su u nastavku:

1. GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM
2. SRPSKI FILM (takmičarski program)
3. FEST 47
4. FEST GALA
5. FOKUS EVROPA
6. SRPSKI FILM VAN KONKURENCIJE
7. DOKUFEST
8. FEST PREDSTAVLJA
9. FEST ZA MLADE
10. FEST KLASIK

Za svaku generaciju postoji film u ovogodišnjem programu koji će preporučiti svakom sledećem posetiocu. Radosno iščekivanje jednog ovakvog događaja jednako je kulturnom kaleidoskopu različitih ostvarenja. Pod sloganom ‘Bez zaštite’ na ovogdišnjem FEST-u prikazivaće se filmovi iz prošle godine, a i produkcijska ostvarenja koja tek čekaju priznanja na predstojećim uglednim festivalima. Jedno od njih jeste i ‘Miljenica’ (The Favourite), film koji će otvoriti FEST i koji je ujedno apsolutni rekorder sa 10 nominacija za najprestižniju holivudsku nagradu. Fantastična Ema Stoun je zablistala u novoj ulozi, a sudeći po najsvežijim kritikama – i te kako je dominirala po svim kriterijumima. Publika će biti u prilici da vidi i filmove: ‘Izbrisani dečak’ (Boy erased), ‘Zelena knjiga’ (Green book), ‘Tajna Srebrnog jezera’ (Under the silver lake), kao i mnoge druge. Gost festivala će biti planetarno popularan glumac, Rejf Fajns, kao i brojne ekipe filmova sa Balkana. Karte će biti puštene u prodaju od 9. februara, a kao i prethodnih godina, biće odobreno 10% popusta svima koji budu kupovali komplete karata.

Filmovi ove godine, kao i priče koje stoje iza njih su svakako povod da ih pogledate, pogotovo na najpoznatijem srpskom, filmskom festivalu. Svi ljubitelji sedme umetnosti su dobrodošli na 47. međunarodni filmski festival!

 

Za dodatne informacije o festivalu i filovima kliknite na link ispod!

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap