Život za poneti - Jelica Greganović | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Jelica Greganović

Život za poneti


Divna Jelica Greganović častila nas je novom turom priča.


Kada bismo birali neko lako i opuštajuće štivo za one malo teže i tmurne dane, sigurno bismo se zapitali koji domaći pisci pružaju takvu utehu svojom literaturom. I složićemo se u jednom – Jelica Greganović je naš prvi izbor kada govorimo o talentu koji nikad neće iščeznuti sve dok srpska književnost postoji. Njenim novim romanom, koji je zapravo zbirka fantastičnih priča pod nazivom Život za poneti unela je vedrinu u našu svakodnevicu.

Njeno ime je sinonim za sve kulturno i kvalitetno što postoji u Srbiji. Jelica je na prvom mestu svima prepoznatljiva kao jedan od osnivača Radija B92 i njegove informativne redakcije. Njenu karijeru (u novinarskom domenu) obeležio je fantastičan doprinos televizijama, nedeljnicima, magazinima i redakcijama Danas, NIN, Vreme, Politikin zabavnik, B92, Ekonomist, Bazar i mnogim drugim.

Međutim, mnogi je obožavaju zbog njenog britkog humora i topline koju je prenela u svoje romane. Naime, ukoliko niste čitali, onda ste sigurno čuli za njene zbirke humorističkih priča: Zovem se Mama i Zovem se Mama 2, Osmeh za svaki dan, Ljubav i druge sitnice, Ispod sedmog neba, Od reči do reči, Priči nikad kraja, Samo da ti kažem kao i knjige za decu Uspavanka za miša i Mravac Mrav.

 

„Ozbiljna je stvar dati čoveku ime, ceo svet u čoveka stane. Uostalom, mudri Latini su rekli: Omen est nomen. Čovek je ime.“, Jelica Greganović

 

Ovog puta, novom zbirkom uspeće da vam izmami osmeh kao i sve one druge, lepe i tople emocije karakteristične za nekog ko sa tolikom empatijom uspe da oboji svačiji siv dan.

Požurite po svoj primerak knjige ‘Život za poneti’ koji je dostupan u svim Lagunina i Delfi knjižarama po ceni od 799 dinara. Ukoliko ipak naručujete iz udobnosti svoje fotelje imaćete niz pogodnosti koje ostvarujete kao član Kluba čitalaca. 

Neko je skoro izjavio da u ova neka čudna vremena, siromašna toplinom, bliskošću i nežnošću priče Jelice Greganović vraćaju veru u ljudskost. I zaista verujemo da lepa reč i najtvrđa vrata otvara. Pogotovo ako ju je napisala jedna ovakva maestralna književnica. Kakvi su vaši utisci?

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap