Predstava: Ženidba | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Nikolaj Vasiljevič Gogolj

Ženidba

Režija: Slavenko Saletović

GLEDAJ ONLINE


Jedna od omiljenih svetskih komedija na pozorišnim daskama.


Kvalitetnom umetničkom sadržaju se uvek radujemo. Pogotovo kada je reč o pozorištu. Srpska scena je i te kako obogaćena talentovanim umetnicima koji su se odlučili da svoju karijeru i aspiracije podrede upravo daskama koje život znače. Kompleksnost i umeće koje gluma pruža je nemerljivo, a publika je ta koja uživa i bira da svoju svakodnevicu obogati predstavama iza kojih stoje tradicija i baština kojom se ponosimo.

Jedna od takvih predstava jeste i Ženidba, drama realizovana prema knjizi velikog Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Premijerno izvođenje je imala daleke 2005. godine. Ovog puta, Narodno pozorište je odlučio da sve ljubitelje pozorišta obraduje online emitovanjem predstave ‘Ženidba’ na njihovom zvaničnom kanalu. Kako bi ostanak kod kuće prošao što bezbolnije i lakše, ova kulturna institucija trudi da nas povede na ovakvo jedno neobično putovanje.

Prvi komentari na odgledanu predstavu uživo odnose se na maestralnost glume njenih protagonista. Tu podrazumevamo učešće sjajne Nade Šargin, Sonje Knežević, Nade Blam, Mihaila Lađevca, Miloša Đorđevića, Ljubomira Bandovića, Zorana Ćosića, Borisa Pingovića, Lepomira Ivkovića i Dejane Miladinović. Svako od njih je svoj lik obojio određenom dozom humora, ironije i malih, životnih mudrosti.

Upečatljiva i jedinstvena, radnja predstave se sve vreme okreće oko kandidata za ženidbu. On se snebiva, neodlučan je, a i pomalo nesnađen u okolini koja ga na svoj način pritiska i motiviše da stane na ludi kamen. Reditelj Slavenko Saletović je na svoj, originalan način dočarao sa kakvim su se dilemama tada suočavali glavni likovi, pri čemu se i mi možemo u nekom momentu poistovetiti. Ono što je zasigurno – komad će vam konstantno držati pažnju i podstaknuti na razmišljanja.

Predstavu ‘Ženidba’ možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Narodnog pozorišta i to u utorak od 21h.

Sigurni smo da vas ova komedija neće ostaviti ravnodušnim jer će smeh spasiti svet. I ne, ovo nije floskula, već činjenica sa kojom smo saglasni i koja nam barem na trenutke ulepšava svakodnevicu.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap